Anlık Bildirim

LeEco genel merkezini satışa çıkardı

Hızlı bir şekilde farklı sektörlere açılarak büyümeyi amaçlayan LeEco, rekabete yerinde cevaplar veremeyince düşüşe girdi ve finansal kriz de kaçınılmaz oldu.

Bir dönemin en popüler Çinli üreticileri arasında yer alan ve pek çok ilke imza atan LeEco zor günler geçiriyor. Mal varlıklarına tedbir konulan firma genel merkezini de satışa çıkardı.

Dibe doğru gidiyor

Çin’in önemli televizyon üreticileri arasında olan ve sonrasında çevrim içi video hizmetleri ile geniş kitlelere ulaşan LeEco, akıllı telefon pazarına da adım atmıştı. Dünyanın ilk USB Tip-C kullanan akıllı telefonları, ilk Snapdragon 820 yonga setli akıllı telefonu gibi başarılara imza atan firma ABD’ye de açılma kararı almıştı.

Ne var ki işler beklendiği gitmedi. Rekabette etkili olacak akıllı telefonları geç piyasaya süren firma Oppo, Vivo gibi rakiplerinin hızlı yükselişi karşısında direnemedi. Düşen satışlar ve gelirler kredilerin ödenememesine sebep oldu.

Geçtiğimiz aylarda ABD ofisini kapatan ve satış sitesini de sona erdiren firma borçların ödenmemesi nedeniyle mahkemelik olmuştu. Mahkeme de kurucu patron dahil firmanın malvarlıklarına tedbir koydurdu.

Bugün geldiğimiz noktada LeEco’nun finansal krizinin derinleştiğini görüyoruz. Firma borçları ödeyebilmek adına Pekin’deki genel merkezini satışa çıkardı. Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alanda kurulu olan genel merkezin 211 milyon dolar civarında bir bedelle satılması bekleniyor.

Genel merkezin satışı borçlar için yeterli olacak mı bilinmiyor. Firmanın yakın zamanda akıllı telefon bölümünü ve otomotiv bölümünü elden çıkararak eskisi gibi yine televizyon sektörüne ağırlık vermesi de muhtemel. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim