Anlık Bildirim

Çinli BOE ekran üretimi konusunda iddialı

Çin’in OLED ekranlara yatırım yapan firmalarından birisi olan BOE şimdiden iPhone X ekran prototipleri geliştirmeye başladı. İlk örnekler oldukça başarılı hazırlanmış.

Geçtiğimiz günlerde Apple için ayrı bir OLED ekran üretim tesisi kurmak istediği iddiaları ile gündeme gelen Çinli üretici BOE bu konuda çok ciddi. Firma şimdiden gelecek iPhone X modellerinde yer bulabilecek ekran prototiplerini sergiledi.

Ekranları başarılı

BOE aslında LCD ekranlar konusunda Çin’in yükselen firmalarından birisiydi. Son dönemde OLED ekranlara olan ilgi nedeniyle bazı bantlarını OLED için ayıran firma ayrıca önemli yatırım kararları aldı. Genel ihaleler için 7 milyar dolara yeni bir tesis inşa etmek isteyen firma sadece Apple için de ayrı bir tesis planlıyor.

iPhone X ihaleleri konusunda ne kadar israrcı olduğunu göstermek isteyen BOE örnek AMOLED ekran prototipleri geliştirdi. Bu prototipler 6.18 inç boyutunda ve 2992 x 1440 piksel çözünürlüğünde. Üst kısmındaki çentik dikkat çekerken 537 PPI yoğunluk değeri ve 390 nit de parlaklık değeri mevcut.

Elindeki teknolojileri daha da geliştirmek isteyen firma enerji verimliliği konusunda en iyilerden birisi olmayı amaçlıyor. Ayrıca maliyet konusunda da rakiplerinden bir adım daha önde olacağı belirtiliyor. Böylece Apple’ın OLED ekran ihalesinin en azından bir kısmını kapabilmesi mümkün olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim