Anlık Bildirim

Liselerde telefon kullanımına yeni düzenleme

Öğrencilerin telefon kullanım alışkanlıklarına yeni düzenleme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilgili makamlara gönderilen yeni genelge, liselerde bilişim araçlarının kullanımını sınırlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı liselere yönelik çeşitli düzenlemeler getiren genelgeyi yayınladı. Yapılan değişiklikle birlikte öğrencilerin ders esnasında cep telefonlarını açık tutması disiplin suçu sayıldı. Özellikle akıllı telefonların ve mobil internetin yaygınlaşmasıyla birlikte ders esnasında da devam eden telefon kullanımına ilişkin olarak böyle bir düzenleme yapıldığı bildiriliyor.
Liselerde telefon kullanımına yeni düzenleme
 
Bakanlığın bir diğer düzenlemesi ise öğrencilerin sosyal medya kullanımı üzerine oldu. Bundan sonra öğretmen ve idarecilere sosyal medyada hakaret etmek veya hakaret mesajlarını beğenmek de disiplin suçu kapsamına alındı. Doğrudan teknoloji kullanımına ilişkin kararla bu şekilde ancak ilgili genelge okul hayatını ilgilendiren kapsamlı bir düzenleme içeriyor. Örneğin özürsüz devamsızlık ve okul araç-gereçlerinin zamanında teslim edilmemesi gibi durumlar disiplin cezası olmaktan çıkartıldı.
Liselerde telefon kullanımına yeni düzenleme
 

 
Öğrenciler de öğretmenlere not verecek 

Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlere yönelik yeni bir planlama da söz konusu. Önümüzdeki yıl hayata geçmesi planlanan düzenlemeyle öğretmenlerin performansını sadece çalıştığı okulun idarecileri değil aynı zamanda öğrencileri ve öğrenci velileri de değerlendirecek. Açıklanan bilgilere göre öğretmenlerin mesleki bilgi ve beceri notu, 8 farklı kaynaktan gelen sonuçlara bakılarak verilecek ve uluslararası kriterler göz önünde bulundurulacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
48327 kez okundu.
49 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon, okul ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim