Anlık Bildirim

LiteOS işletim sistemine sahip Huawei Watch GT tanıtıldı

Huawei bugün Londra'da düzenlediği etkinlikte kendi geliştirdiği işletim sistemi ile çalışan yeni akıllı saatini tanıttı. Huawei Watch GT olarak lanse edilen modelin tüm detayları haberimizde.
Huawei bugün düzenlediği etkinlikte, Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerinin yanı sıra Watch GT isimli yeni akıllı saatini de tanıttı. Aslına bakılırsa cihaz akıllı saat gibi görünse de daha çok fitness bilekliği ruhuna sahip bir ürün. Yani bu da premium bir akıllı saat gibi takılabilirken aynı zamanda fitness takipçisi kadar uzun pil ömrü sunabileceği anlamına geliyor.
Huawei Watch GT'nin en önemli özelliklerinden biri olan pil ömrü, giyilebilir ürünlere ilgisi olanları mutlu edecek seviyede. GPS, kalp hızı ölçme ve egzersiz izleme özellikleri sürekli olarak aktif şekilde kullanılsa bile tek bir şarjla 22 saat dayanabileceği belirtiliyor. Kullanıcılar egzersiz izlemeyi haftada 90 dakika ile sınırladıkları taktirde 2 haftalık pil ömrüne sahip olabilecekler.
Huawei akıllı saatteki 420 mAh büyüklüğündeki pilin, GPS ve kalp atış hızı izleme özellikleri kullanılmadığı zaman tek şarjla 30 gün dayanabileceğini belirtti. Elbette ki gerçek pil ömrü kişinin kullanım şekline bağlı olarak değişecek ancak Çinli şirketin çoğumuzu memnun edecek bir pil ömrü sunmak için elinden gelen çabayı sarf ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Huawei Watch GT fiyatı belli oldu

Huawei Watch GT, 1.39 inç AMOLED dokunmatik ekran (454 x 454 piksel) ile geliyor. Cihazda çift yongalı mimariye sahip Cortex-M4 işlemci var. Yani biri basit görevleri yerine getirecek düşük güç tüketimli diğeri ise ağır görevler için ayrılmış iki yonga içeriyor. Ayrıca 5 ATM'ye kadar suya dayanıklı olan saatte 6 LED kullanan optik kalp atış hızı sensörü ve 4 GB depolama  alanı var. Diğer dikkat çekici özellikleri arasında uyku izleme ve yükseklik ölçümü için altimetre bulunuyor.
Yazılım tarafında ise akıllı saatin Wear OS çalıştırmadığını görüyoruz. Huawei cihazda kendi LiteOS işletim sistemini kullanmış. Çinli şirket giyilebilir ürünlere yönelik bu yeni işletim sisteminden çok bahsetmedi ancak önümüzdeki günlerde mutlaka konuyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olacağız. Huawei Watch GT'nin Sport varyantı 199 euro, Classic modeli ise 249 euro fiyat etiketi taşıyacak. Ne zaman satışa sunulacağı ise henüz bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10962 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı saat, tanıtım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim