Anlık Bildirim

Lüks telefon markası Vertu’nun sahibi artık bir Türk

Hakan Uzan, tanesi 200 bin liraya satılan lüks telefon markası Vertu’yu satın aldı. The Daily Telegraph gazetesinin iddiası ve diğer önemli detaylar yazımızda:

Lüks telefon markası Vertu’nun sahibi artık bir Türk Tam Boyutta Gör

Bir dönem Türkiye’nin en zengin ve bilinen isimlerinden olan Uzan Ailesi, yurt dışındaki varlıklarını ve ticari ilişkilerini sürdürüyor. ABD Başkanı Donald Trump dahil birçok büyük şirket ile davalık olan Uzanlar, bu kez bir satın alma ile gündemde.

Ailenin küçük ismi Hakan Uzan, Kıbrıs’taki şirketi Baferton Ltd. üzerinden lüks akıllı telefon markası Vertu’yu satın aldı. İngiltere merkezli şirketin satın alma haberini de İngiliz The Daily Telegraph gazetesi yazdı. Hakan Uzan’ın şirketi, bu satın alma için 50 milyon sterlin yani yaklaşık 230 milyon Türk Lirası ödeme yaptı.

Uzan ailesini “sürgündeki gizemli Türk iş hanedanı” olarak niteleyen gazete, Uzan Ailesi’nin şirketin eski sahibi Nokia ve ABD Başkanı Donald Trump ile davalık olduğunu yazdı. Vertu, 2014 yılında 110 milyon sterlinlik satışına karşılık 53 milyon sterlin zarar etmiş.

Vertu yöneticilerinden Gordon Watson, satışa ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanmış: "Baferton bizim vizyonumuzu paylaşıyor: Her yıl 1.5 milyar akıllı telefonun satıldığı dünyada yüksek kaliteli, ayrıcalıklı ve özel hizmetleri bulunan ürünlere talep var. Baferton ile birlikte Vertu'yu geliştireceğiz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17189 kez okundu.
37 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vertu, hakan uzan ve
2 etiket daha uzanlar Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim