Anlık Bildirim

MSI, 6GB GDDR5 bellekli Radeon R9 280X ekran kartını hazırlıyor

MSI, 6GB GDDR5 bellekli Radeon R9 280X ekran kartını hazırlıyor
Mini-ITX formundaki AMD Radeon R9 270X ekran kartı ile dikkatleri üzerine çeken MSI'da, yeni yıl sürprizleri devam edecek gibi görünüyor. Ortaya çıkan dökümana göre şirket yakın gelecekte, 6GB GDDR5 bellekli Radeon R9 280X modelini de kullanıma sunacak.
Radeon HD 7970 modelinin yerini alan Radeon R9 280X için yüksek bellek kapasitesine sahip özel versiyonların çıkması önemli. HD 7970 için 6GB bellekli model haberi sadece Sapphire'in özel Toxic versiyonundan gelmiş ancak o da yaygın satışa sunulmamıştı. MSI'ın Gaming serisi altında hazırladığı model ise yaygın olarak bulunabilecek gibi görünüyor.
28nm Tahiti XT grafik yongasından güç alan ekran kartına, 2048 adet paralel işlem birimi, 384-bit bellek veri yolu desteği ve 6GB GDDR5 bellek eşlik ediyor. Çift fanlı Twin Frozr IV soğutucusunun eşlik ettiği kartın saat hızları ise GPU için baz 1000MHz, Boost ile 1050MHz ve bellekler için de 6000MHz olarak belirlenmiş durumda. 
Özellikle Full HD'nin üstü diyebileceğimiz 1440p gibi çözünürlüklerde oyun oynamayı arzulayan kullanıcıların hedeflendiği kart, görüntü aktarımı için DVI, HDMI ve iki adet Mini DisplayPort konnektörü üzerinden görüntü aktarabiliyor. Güç ihtiyacını iki adet 6pin konnektörü üzerinden sağlayan yüksek bellek kapasiteli yeni modelin çıkış tarihi ve fiyatı ise şu an için bilinmiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim