Anlık Bildirim

Sanal gerçeklik camiası şu sıralar oldukça yoğun ilgi ile takip ediliyor. Buna karşın söz konusu cihazlar fiyatları nedeniyle kullanıcılar tarafından eleştirilmekte. Microsoft’un yeni çözümü ise hem fiyatı hem de pratikliği ile endüstride yeni bir sayfa açıyor.

Mixed Reality hali hazırdaki çözümlerin aksine oldukça kompakt ve portatif bir yapıda. İçerisinde bulunan entegre sensörler sayesinde bir odaya sensörlerin kurulumunu yapmanıza gerek kalmıyor. Üstelik bu sayede sanal gerçeklik ekipmanınızı kolaylıkla yanınızda taşıyabiliyorsunuz ve herhangi bir ortamda rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Sistem gereksinimi

Donanımsal uyumluluk olarak Microsoft bilgisayarları ikiye ayırmış durumda. Windows Mixed Reality PC adı verilen sistemler entegre grafik yongasına sahip olan kurulumlar olacak ki bu bilgisayarlarda 60 FPS’lik bir görüntü elde edilebilecek.
Windows Mixed Reality Ultra PC sınıfı bilgisayarlarsa harici grafik birimi içeren sistemler olarak karşımıza çıkıyor. Bu kurulumlarda da 90 FPS’de akıcı bir sanal gerçeklik deneyimi tecrübe edilebilecek. Bununla birlikte her iki konfigrasyon da çeşitli oyun ve videolarda kullanılabilecek.

Steam'le uyumlu olacak

Microsoft Mixed Reality için 343 Industries'le de anlaşma yapmış ki bu da platformun arkasında geniş bir destekle geleceğini gösterir nitelikte. Buna ek olarak Mixed Reality Steam bünyesindeki oyunlarla da uyumlu olacak. Böylece firma sanal gerçeklik başlığının daha çok kullanıcıyla buluşmasını hedefliyor.
Son olarak önümüzdeki tatil sezonu itibariyle başlık ve hareket kontrolcüsünden oluşan paket HP, Lenovo, Dell, ve Acer’den 399$'dan satın alınabilecek. Microsoft’a göre uygun fiyatı sebebiyle sanal gerçeklik ekipmanı herkese hitap edebilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim