Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 10 için Robot İşletim Sistemi'ni duyurdu

Yazılım devi Microsoft, İspanya'daki ROSCon 2018 konferansında, ROS1 olarak da bilinen Robot İşletim Sistemi'ni Windows 10'a getirdiğini duyurdu. Gelişmenin detayları haberimizde...
Karmaşık robotlar oluşturmak için kütüphanelere ve araçlara dayanan Robot İşletim Sistemi'nin (Robot Operating System), donanım hızlandırmalı Windows Makine Öğrenimi, Azure Bilişsel Hizmetler, Azure IoT bulut hizmetleri ve diğer Microsoft çözümleri ile daha da geliştirileceği açıklandı.

Microsoft: Robotlar insan yeteneklerini arttıracak

Microsoft, endüstriyel robotlara yatırım yapmak için ROS Industrial Consortium'a katıldığını ve Robot İşletim Sistemi'ni Windows'a getirmek için Open Robotics ve ROS Industrial Consortium ile birlikte çalıştığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada: "Windows yıllarca robotik ve endüstriyel sistemlerin güvenilir bir ortağı oldu. Windows için ROS ile geliştiriciler tanıdık Visual Studio araç setini zengin yapay zeka (AI) ve bulut özellikleriyle birlikte kullanabilecekler." ifadeleri kullanıldı.
İspanya'daki ROSCon 2018 konferansında Microsoft, Melodic Morenia adlı Robot İşletim Sistemi'nin özel bir versiyonu olan ROBOTIS Turtlebot 3 adlı kendi robotunu da sergiliyor. Yazılımın, robota en yakın olan kişiyi tanımak ve yönlendirmek için özel olarak geliştirildiği belirtilirken, Microsoft'tan konuyla ilgili olarak: "Robotlardan gelen faydaları gören endüstrilerin, üretim, ulaşım, sağlık ve gayrimenkul gibi farklı sektörler olduğu görülüyor. Biz bu teknolojiyi, insan yeteneklerini arttırmak için yapay zekayla evrensel olarak erişilebilir bir teknoloji olarak görüyoruz." şeklinde bir açıklama yapıldı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim