Anlık Bildirim

Microsoft için Windows 10 RT iddiası

Teknoloji tarihinde, hayal kırıklıkları listesine adını yazdıran Windows RT işletim sistemi, yeniden gündeme gelmeye başladı. Bakalım Microsoft ne kadar ciddi?

Microsoft'un Windows 8 ile hayata geçirdiği tabletlere özel işletim sistemi Windows RT, büyük bir hayal kırıklığı yaşatarak çekilmek zorunda kalmıştı. Artık tamamen iptal edildiği düşünülen RT sürümü, bazı dökümanlarda yeniden görünmeye başladı.

Windows RT nedir?


Windows 8 ile birlikte piyasaya çıkan Windows RT, aynı arayüzü taşıyan ancak biraz daha mobile odaklanan bir işletim sistemiydi zira ARM desteği de sunuyordu. Bu bakımdan uygulamaların da optimize edilmesi gerekiyordu. Örneğin Windows 8 için bulduğunuz klasik bir Norton antivirüs programını, optimize edilmemiş ise Windows RT'de kullanamıyordunuz. Sadece bazı Microsoft çekirdek uygulamaları bunun dışında kalıyordu.

Hem yapılan kısıtlamalar, hem de Microsoft'un çifte standart yaptığını düşünen geliştiricilerin ekosistemden uzak kalması, Windows RT için sonun başlangıcı oldu. Microsoft tarihinde rekor iade oranlarına ulaşan Windows RT, bir süre sonra da piyasadan çekildi.


Gelen bilgilere göre, Windows 10 için hazırlanmış bir Cihaz Koruma sayfasında, Windows 10 RT izlerine rastlandı. Sayfada Windows 10 ve Windows 10 Server işletim sistemlerinin yanında, Windows 10 RT sürümüne de vurgu yapılıyor.

Microsoft, Windows 10 RT sürümü geliştirmeyeceğini daha önce gündeme getirmişti. Bu bakımdan görseller biraz kafa karıştırıyor. Muhtemelen Microsoft, kapalı kapılar ardında bir prototip geliştirdi ve sonra da kullanmaktan vazgeçti. Zaten Windows 10, hali hazırda tüm platformları kapsıyor ve bunun için geliştirildi. Ayrıca Windows 10 RT piyasaya çıksa bile, halen kötü imajını üzerinde taşımaya devam edecektir.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3819 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 8 rt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim