Anlık Bildirim

"Microsoft, oyunları bulut altyapısı üzerinden mobil cihazlara aktaracak"

'Microsoft, oyunları bulut altyapısı üzerinden mobil cihazlara aktaracak'

Son dönemde uzak sunucular üzerinden oyunları donanımı yeterli olmayan cihazlar veya set üstü kutular gibi ürünlere aktarıldığı teknolojilerin popüler olduğuna şahit oluyoruz. Gelen bilgiler Microsoft'un da kendi bulut oyun altyapısı üzerinde çalıştığını belirtiyor.

Firma içerisinden aktarılan bilgilere göre Microsoft dün yaptığı bir kapalı toplantıda bulut oyun altyapısının kısa bir demosunu gerçekleştirdi. Firma Halo 4 yapımını bir PC ve Lumia 520 modeli üzerinde bulut altyapısı yoluyla oynamayı başardı.  

Aktarım esnasında gecikme sürelerinin de düşük seyrettiği ve 45ms civarında olduğu da gelen bilgiler arasında. Lumia 520 modeli bir aksesuar ile Xbox kontrolcüsünün kullanılmasına da imkan tanıyor.

Microsoft henüz yeni hizmetine bir isim koymadı ve çalışmalar prototip aşamasında. Firmanın Sony'nin GaiKai bulut oyun platformunu satın almasına bir cevap olarak bu hizmeti hazırladığı düşünülüyor.

Microsoft'un Xbox One için bir bulut oyun platformu hazırladığı biliniyordu. Ancak Windows Phone cihazlarına yönelik olarak bir hazırlık içerisinde olduğu bilinmemekteydi. Tahminler en erken gelecek yıl bu platformun kullanıma sunulabileceği yönünde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim