Anlık Bildirim

Microsoft yöneticisi piyasaya sürülmeyen Surface Mini tabletini itiraf etti

Geçtiğimiz yıl Microsoft'un Surface Mini adında bir tablet hazırladığı söyleniyordu Şirket yöneticisi aradan geçen bir yılın ardından iddiaları doğrularken tabletin çoktan rafa kalktığını da belirtti.
Microsoft yöneticisi piyasaya sürülmeyen Surface Mini tabletini itiraf etti
 
Surface markasının yaratıcısı ve Microsoft ürünlerinden sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Panos Panay kısa bir süre önce Wired.com ile yaptığı röportajda önemli itiraflarda bulundu. Bu itiraflar ise hiç piyasaya sürülmemiş bir Surface tableti hakkında. Geçtiğimiz yıl Surface Pro 3 modelinin duyurulduğu sıralarda bir çok kaynak Surface Mini tabletinin geleceğini yazıyordu. Öyle ki tabletten Surface Pro 3'ün kullanım kılavuzunda bile bahsediliyordu ancak Surface Mini bir türlü piyasaya çıkmadı.

Yönetici röportaj sırasında geçtiğimiz yıl Surface Mini adında ufak ekran boyutuna sahip bir tablet hazırladıklarını itiraf ederken, tabletin piyasaya çıkarılmasından son anda vazgeçildiğini anlattı. Makaleye göre Panay, Surface Mini tableti günlük hayatında da sıkça kullanıyordu. Hatta bir gece uyandığında Surface Book fikri aklına gelmiş ve unutmamak için hemen yanı başında duran Surface Mini tabletiyle projeyi detaylı bir şekilde çizerek kendisine e-posta olarak göndermiş. 
Gönderilen e-posta ise bir anlamda Surface ürünlerinin hangi yöne doğru kayacağını belirledi. Bu olay sonrasında Surface Mini bir çok revizyon geçirerek bugünkü Surface Book ürünlerine dönüştü. Hatırlayacağınız üzere Microsoft'ta notebook formunda hazırlanan ancak tablete de dönüşebilen Surface Book'u geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı.
Farklı bir açıdan değerlendirirsek tabletin önündeki büyük engellerden birisi de Windows RT olabilir. Zira şirket işletim sisteminin isteneni veremediğini anlamış ve onu da tarihin tozlu raflarına kaldırmıştı. Surface Mini tableti de piyasaya çıksaydı çok büyük ihtimalle Windows RT işletim sistemini kullanacaktı. İşletim sisteminin ömrünün sonuna gelmesi ise 7" ekranlı mini tabletin de çok uzun soluklu olmayacağını anlamına geliyordu.

Panos Panay röportaj sırasında Surface Mini tabletten "Moleskine(ünlü bir cep defteri) gibiydi" diyerek bahsediyor ve ekliyor "Mükemmel bir cihazdı". Yöneticinin cümleleri geçmiş zaman ile kullanması ise artık Surface mini tabletini kullanmadığı ve cihazın da tamamen rafa kaldırıldığı şeklinde yorumlanıyor, ancak kim bilir belkide Microsoft ilerleyen yıllarda Surface Mini'ye ikinci bir şans tanır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim