Anlık Bildirim

Moto Z ile Android tarafında Continuum deneyimi

Kısmi modüler yapısı ile teknoloji dünyasının ilgisini çeken yeni amiral gemi modeli Moto Z, potansiyel olarak önemli projelere de ev sahipliği yapacak. OneCompute bunlardan birisi.

Akıllı telefon pazarına modüler yapısı ile adım atan amiral gemisi Moto Z, büyük bir potansiyeli de beraberinde taşıyor. Lenovo’nun agresif desteği ile ilginç fikirler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi Motorola Atrix modelini hatırlatıyor.

OneCompute adındaki modül, telefon ekranını harici bir ekrana taşıyabiliyor ancak bunu içerisine önemli teknolojileri de entegre ederek yapıyor. Genelde telefonun bağlantı yuvasına bağlanan bir HDMI aparatı ile Android işletim sistemini harici ekranlara yansıtabiliyoruz. Windows 10 tarafında ise özel aksesuarlarla Continuum özelliği kullanılabiliyor.

OneCompute, yine benzer bir şekilde büyük ekranda Android işletim sistemini kullanma imkanı sunuyor ancak arada bir kaç adım mevcut. Çözüm içerisinde 3 farklı unsur kullanılması gerekiyor: Aktarım kılıfı, Moto Mod modülü ve telefon.

Moto Mod modülü içerisinde Keyssa tarafından geliştirilmiş Kiss adında bir yonga mevcut. Bu yonga, kablosuz olarak çok kısa mesafelerde 6Gbps veri aktarımı yapabiliyor. Yani görüntü aktarımında köprü olarak bu modül kullanılıyor.

İkinci unsur ise bağlantı yuvalarının olduğu ikinci bir kılıf. Bu kılıf içerisinde yine Kiss yongası, kablo ile uzatılmış bağlantı yuvası docku ve kablosuz şarj plakası yer alıyor. Modül takılmış Moto Z bu kılıf içerisine oturtuluyor ve harici ekrana aktarım başlatılıyor. Aynı zamanda kablosuz şarj imkanı da sunuluyor.

Aktarım çok çetrefilli yollardan geçiyor gibi görünse de, Lenovo akıcı bir deneyim sağladığını ifade ediyor. Özellikle HDMI standardının gecikmelere yol açması nedeniyle, Keyssa firmasının çözümü tercih edilmiş. Harici ekrana yansıyan arayüz için de Android 6.0 işletim sistemi içerisinde küçük optimizasyonlar yapılmış. Böylece büyük bir tablet ekranı elde edilmiş.

OneCompute modülü halen geliştirilme aşamasında ve sonbahar aylarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. Windows 10 mobil ile gelen Continuum özelliğine rakip olacak OneCompute, biraz tuzlu bir fiyata sahip olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim