Anlık Bildirim

Nexus 5, 4.5 inçlik ekranla gelebilir

Nexus 5, 4.5 inçlik ekranla gelebilir

Geçen yıl pazara sunulan son nesil Google akıllı telefonu Nexus 4'ün ardından gözler bu yıl için planlanan yeni Nexus modeline çevrildi.

Model ile ilgili henüz kesinleşmiş bir bilgi yok. Çok fazla sızıntı da olmadığı için iddialar tahminler üzerinden yürüyor. Google'ın yeni Nexus akıllı telefonu için LG ile yeniden ortaklık yapacağı belirtilirken, bazı kaynaklar da HTC'nin bu yıl ki sırayı kaptığını belirtiyor.

Modelin donanımı hakkında da çeşitli tahminler mevcut. Son iddialara göre ise Nexus 5 bu yıl ki amiral gemi modellerine göre bazı konularda biraz geri kalırken, özellikle kamera ve batarya kullanımı açısından öne çıkacak.

Nexus 5'in iddia edilen ekran boyutu 4.5 inç iken, çözünürlük ise 1280 x 720 piksel olarak belirlenmiş. Ekranın ön kısmın yüzde 88'ini kapladığı ve bunun pek çok modelden daha büyük bir alan olduğu dile getiriliyor.

Modelin işlemcisi olarak 1.5GHz saat hızında çalışan Qualcomm Snapdragon 600 çözümü yer alıyor. Standart olarak microSD girişi yokken, bataryanın 2800mAh gücünde olacağı ve iddialı bir kullanım süresi sunacağı ifade ediliyor.

Google yetkililerinin sık sık yeni Nexus cihazlarında kameraya önem vereceklerine dair açıklamalar yaptıkları biliniyor. Bu bakımdan Nexus 5 modelinde 9MP çözünürlükte CCD kamera kullanılacağı belirtiliyor. Önceki iddialar sensörün Nikon yapımı olacağı noktasında birleşiyordu. Daha fazla ışık algılayan ve daha kaliteli resimlere olanak tanıyan CCD sensörlerin nispeten yüksek maliyetine rağmen yeni Nexus modelinde yerin alıp almayacağı merak konusu.

Bunun dışında modeli kimin üreteceği ve ne zaman pazarda olacağı halen belirsizliğini koruyor. 15 Mayıs'taki Google I/O 2013 konferansında tanıtılması beklenen modelin ilerleyen haftalarda bilgilerinin ortaya çıkması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1848 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nexus 5, google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim