Anlık Bildirim

Nokia 6, 24 saatte 250 bin ön kayıt, 4 günde 100 bin ön sipariş almayı başardı

Nokia'nın Microsoft sonrası ilk akıllı telefonu olan Nokia 6, 24 saat içinde 250 bin ön kayıt ve 4 günde 100 bin ön sipariş almayı başardı. Akıllı telefonun 19 Ocak'ta raflarda olması bekleniyor.
Nokia 6'nın sadece Çin'e özgü olması, orta sınıf Android telefonunun satışlarına zarar veriyor gibi görünüyor. Nokia gibi ikonik bir marka çok uzun bir aradan sonra ilk telefonunu tanıttığında cihazın dünya genelinde satışa sunulmuş olması gerekirdi. Bildiğiniz gibi, Nokia 6 yalnızca Çin'de satılıyor ve yalnızca büyük perakende zinciri JD.com aracılığıyla satın alınabiliyor.
Müşteriler Nokia 6'nın ne zaman stokta olacağını öğrenmek için ön kayıt yaptırabiliyorlar ancak bir tane ayırmak için 9 dolar ödemeleri gerekiyor. Çin'den gelen yeni raporlar, resmi tanıtımından bu yana 24 saatten daha kısa bir sürede Nokia 6 için 250.000 ön kayıt yapıldığını iddia ediyor. Bununla birlikte, China Business News, 4 gün içinde 100.000'in üzerinde ön sipariş verildiğini belirtiyor.
Nokia 6'nın 19 Ocak'ta raflarda yerini alacağı onaylandı. Tüketiciler sadece 245 dolar ödeyerek akıllı telefonu satın alabilecekler. Aynı zamanda, 9 dolarlık rezervasyon ücretinin akıllı telefonun fiyatından düşüleceğini de belirtmek gerekir. Nokia 6'nın Çin dışında piyasaya çıkması muhtemel olsa da, büyük ihtimalle mevcut fiyatından daha pahalı olacak.
Nokia 6, kutudan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkan sağlam bir orta sınıf akıllı telefon olarak dikkat çekiyor. Tek dezavantajı telefonun Qualcomm Snapdragon 430 işlemcisi ama bunun dışında başka zayıf yönlü yok gibi.
HMD Global'in ilk Nokia markalı akıllı telefonu, Full HD (1080p) çözünürlüğe sahip 5.5 inç büyüklüğünde bir ekranla geliyor. Ayrıca 4 GB RAM ve 64 GB genişletilebilir hafıza (256 GB'a kadar) sunuyor. Bir diğer önemli özelliği de çift LED flaşlı ve PDAF (faz algılamalı otomatik odaklama) özellikli 16 megapiksel arka kameraya sahip olması. Ayrıca ön tarafta 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci kamera var.
Nokia 6, hızlı şarj teknolojisine sahip 3.000 mAh bataryadan güç alıyor. Ayrıca parmak izi sensörü, 3.5 mm ses jakı ve çift SIM desteğini de diğer özellikleri olarak sıralayabiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23851 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, nokia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim