Anlık Bildirim

Nvidia GeForce RTX 2080 Ti çıkış tarihi yılan hikayesine döndü

Oyun dünyasının şu an için en güçlü ekran kartı olmaya hazırlanan RTX 2080 Ti halen pazara çıkmış değil. Stok sıkıntısı nedeniyle Nvidia ön siparişleri parçalı olarak karşılıyor.

Turing mimarisini temel alan Nvidia GeForce RTX serisindeki en güçlü ekran kartı konumundaki RTX 2080 Ti için meraklı bekleyiş devam ediyor. 20 Eylül olarak duyurulan sevkiyat tarihi Ekim ayına kadar sarktı. Nvidia ön siparişlerde parçalı gönderim yapıyor.

Üretim kısıtlı

RTX 2080 Ti Founders Edition ekran kartını siteden ön sipariş ederek 20 Eylül tarihinde sevkiyat bekleyenlerin bugün itibariyle kartlarına kavuşacağı açıklandı. Ekim ayının ilk günleri sevkiyat bekleyen müşteriler ise 10 Ekim tarihinden sonra siparişlerini kapılarında görecekler.

Nvidia’nın henüz piyasayı besleyecek kadar hacimli üretime geçemediği tahmin ediliyor. Bu bakımdan raflara çıkması Ekim ayının sonlarını bulacak. Henüz resmi olarak satışa başlayan bir kanal bulunmuyor. Kaynaklar standart versiyonunda 999$ etiket bulunacak ekran kartının uzun bir süre 1200$ bandında gezinebileceğini ifade ediyor. Bununla birlikte kış tatili için üreticilerin mümkün olduğunca çok stok yapmak niyetinde olduğu bildiriliyor.

4352 CUDA çekirdeğine sahip olan ekran kartında 11GB GDDR6 bellek yer alıyor. 352-bit veri yolunda 616GB/s bant genişliğine ulaşılabiliyor. Işın izleme teknolojileri açısından da RTX 2080 Ti en iyi performansı sunacak. Hatta FE versiyonunda bir tık daha iyi performans olacağı ifade ediliyor. Işın izleme desteği Windows 10 Ekim güncellemesi ile sunulmaya başlamıştı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11758 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia rtx 2080 ti ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim