Anlık Bildirim

Nvidia dizüstü bilgisayarlar için GeForce GTX 965M ekran kartını duyurdu

Nvidia dizüstü bilgisayarlar için GeForce GTX 965M ekran kartını duyurdu
Nvidia dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı GeForce GTX 965M ekran kartı modelini duyurdu. Maxwell 2.0 mimarisinden gücünü alan yeni çözüm, önümüzdeki dönemde oyun odaklı pek çok dizüstü bilgisayarda karşımıza çıkacak gibi görünüyor.. Peki yeni GPU hangi özellikerle geliyor, hadi gelin birlikte göz atmaya başlayalım.
Daha yüksek performanslı ama aynı zamanda yüksek fiyatlı oyuncu dizüstü bilgisayarları için GeForce GTX 970M ve GeForce GTX 980M GPU'larını duyuran Nvidia, daha geniş kitlelere hitap eden fiyat/performans oranı yüksek bilgisayarlar için geliştirdiği GTX 965M'e ayrıca önem veriyor. GM204 grafik işlem birimini mobil grafik çözümü, GPU Boost 2.0, PhysX, Optimus 2.0, Battery Boost, VXGI, MFAA, 4K DSR, DirectX 11.2/12 ve  bantgenişliğine yönelik renk sıkıştırma teknolojilerine destek veriyor. Detaylı teknik özelliklere geçtiğimizde ise GeForce GTX 965M'in, özelleklikleri kırpılmış GM204 GPU'suna sahip olduğunu söyleyebilirim.
GeForce GTX 980M'in yarısı kadar yani 1024 paralel işlem birimi ile gelen grafik çözümü, 8 SMM ünitesi çerçeesinde 32 ROP birimi ve 64 doku ünitesinden istifade ediyor, 128-bit bellek veri yolunu kullanıyor. Çekirdek hızı 944MHz, bellek frekansı ise 5000MHz olan GeForce GTX 965M'in bellek bantgenişliği ise 80GB/saniye yani masaüstü GeForce GTX 980'in üçte biri, mobil GeForce GTX 980M'in ise yarısı kadar. Yeni mimarinin avantajları sayeisnde 4K eDP 1.2 desteği ve H.264 video kontrolcüsü ile gelen GeForce GTX 965M, 2GB / 4GB GDDR5 bellek seçenekleriyle kullanılabilecek.
Nvidia'nın yeni grafik çözümünü kullanan dizüstü bilgisayarların yakın gelecekte piyasaya giriş yapması bekleniyor. Maxwell mimarisinin watt başına performans başarımındaki gelişimi, Intel'in 14nm Broadwell işlemcileriyle bir araya geldiğinde, yeni nesil oyuncu sınıfı dizüstü bilgisayar modellerinin daha yüksek oyunu performansı daha uzun pil ömrüyle sunacağını tahmininde bulunabiliriz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim