Anlık Bildirim

OneDrive artık kişisel kasa özelliği sunuyor

Yazılım devi Microsoft, OneDrive depolama hizmetine ek güvenlik önlemleri getirdiğini açıkladı. Kişisel kasa olarak tanımlanan bu özellikle dosyalarınız artık daha güvende olacak.
Microsoft'un, kaydettiğiniz dosya ve fotoğraflarınıza istediğiniz her yerde ve her cihazda ulaşmanızı sağlayan OneDrive bulut depolama hizmeti, yeni güvenlik seçeneklerine sahip oluyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre platforma kişisel kasa (Personal Vault) adı altında iki faktörlü kimlik doğrulaması, PIN kodu veya parmak izi doğrulaması isteyen yeni bir güvenli klasör eklendi.

Sınırsız depolama yapılabiliyor

Yapılan açıklamalara göre dosyalar eğer bu kişisel kasada saklanırsa, kullanıcılar bu güvenli klasöre PC, web veya mobil cihazları üzerinden bağlanmaya çalıştıklarında bir kod girmeleri gerekecek. Windows 10 PC'lerde ise Personal Vault adlı bu klasördeki dosyaların senkronize edilebilmesi için sabit sürücünün BitLocker ile şifrelenen alanı kullanılıyor.
Kişisel kasada bazı yerleşik güvenlik önlemleri de mevcut. Örneğin cihazınız belli bir süre kullanılmadığında, klasör otomatik olarak kilitleniyor. OneDrive'ın web sürümü yabancı bir bilgisayarda kullanılıyorsa da, kişisel kasada bulunan hiçbir dosya tarayıcı önbelleğine alınmıyor. Office 365 aboneleri güvenli klasörde, OneDrive'ın toplam depolama limitine ulaşıncaya kadar dosya depolayabilecekler. Diğer kullanıcılar için ise bu durum birkaç dosya ile sınılandırılmış. Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada'da başlayan bu yeni özellik yıl sonuna kadar tüm pazarlara getirilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim