Anlık Bildirim

Otomobil hackleme gittikçe ciddi bir tehdit oluşturmaya başladı

Otomobil hackleme gittikçe ciddi bir tehdit oluşturmaya başladı

Genel olarak bilgisayar sistemleri alanında hacker gruplarının saldırılarına şahit olsak da aslında elektronik olan her cihazda hacklenme ihtimali bulunuyor. Bunlardan birisi otomotiv sanayii.

Uzaktan kilit sistemlerinin farklı yollarla devre dışı bırakılması ve aracın kilitlenmesinin önüne geçilmesi en sık kullanılan yöntem olarak gösteriliyor. Ancak aracın iç aksamına nüfuz ederek fren, gaz gibi fonksiyonlara müdahale etmek ise yeni yükselen bir trend.

Bu haftaki Def Con hackleme konferansına katılacak olan iki yazılım geliştirici, Toyota Prius ve Ford Escape araçlarını nasıl hacklediklerini katılımcılara anlatacak. Yazılımcılar saatte 120km hızla giden Toyota Prius aracında ani fren yapma veya hızı artırma gibi fonksiyonlara erişebilirken, Ford Escape aracında ise düşük hızlarda seyir halinde iken freni devre dışı bırakabildiler. 

Yazılımcılar araç içerisinde dizüstü cihazları ile aracın bilgisayar sistemine sızarak çeşitli fonksiyonlara erişebilmeyi konferansta pratik yaparak anlatacak. Ancak güvenlik açısından sızma işlemini nasıl yaptıkları ile ilgili detay vermeyecek. Yazılımcılar bu işlemleri ABD hükümetinden izin alarak yapıyor ve hatta ulusal yol güvenliği yönetim birimi de çalışmanın sonuçları ile yakından ilgileniyor.

Yazılımcılar giderek daha fazla elektronik hale gelen ve bilgisayar sistemlerine bağlanan arabalarda açık sayısının da yükseldiğini belirtiyor. Ayrıca diğer yazılımcıların da konuya ilgi duyarak daha fazla açık bulmasını ve tüketicilerin zarar görmeden bu açıkların kapatılmasını umut ediyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1925 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim