Anlık Bildirim

Özel Haber: AMD Radeon HD 7970'in fiyatında indirim yapıldı

AMD Radeon HD 7970'in piyasaya çıkışı için geri sayım başladı. 9 Ocak'ta raflardaki yerini alacak ekran kartı için üreticilerin hazırlıkları da tamamlanmak üzere. Elimize ulaşan bilgilere göre ilk etapta satışa sunulacak ekran kartı sayısı son derece az olacak hatta üreticisine göre değişmekle birlikte ülkemize ilk etapta girecek toplam kart sayısının onlarla ifade edildiği de duyumlarımız arasında yer alıyor.
Yurt dışında 549$ seviyesinden lanse edilen Radeon HD 7970 için AMD cephesinde bir indirim yaşandı ve kartın fiyatı aşağı çekildi. Dün gerçekleştirilen indirime göre Daha önce 525$ seviyesinde FOB fiyatı 475$ seviyesine çekilmiş durumda. Merak edenler için açıklamak gerekirse FOB olarak bilinen fiyatlandırma, ürünün tedarikçi firma tarafından dağıtım kanallarına yüklendiği fiyat olarak tanımlanabilir. Bu fiyatın üzerine genellikle kartın yüklenmesi, nakliyesi, distribütör ve mağaza farkı ile ülkesine göre vergiler de eklenerek son kullanıcıya ulaşan fiyat oluşturulmaktadır. 
28nm Tahiti XT grafik yongasından güç alan ekran kartı, 384-bit bellek veri yolu desteği, 3GB GDDR5 bellek kapasitesi ve 2048 paralel işlem birimiyle geliyor. 925MHz GPU ve 5500MHz bellek hızlarında çalışan ekran kartı, aynı zamanda PCIe 3.0 teknolojisine de destek sunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14219 kez okundu.
32 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon, amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim