Anlık Bildirim

PC pazarı gelecek yıldan umutlu

Gerileyen bilgisayar pazarında üreticilerin çeşitli formüllerle satışlarını artırmaya çalıştığını görüyoruz. Tedarik zincirleri gelecek yıl için artış beklentisi taşıyor.

2012 sonrasında düşüş trendine giren bilgisayar pazarı halen toparlanabilmiş değil ve aksine düşüş derinleşerek devam ediyor. Yılın üçüncü çeyreğini yüzde 8-9 civarında düşüşle kapatan bilgisayar pazarında, tedarikçiler yine de satışlarda artış yaşanacağına inanıyor. 

Sektörden gelen bilgilere göre; tatil ve indirim dönemi olarak da bilinen Kasım-Aralık aylarında bilgisayar ürünlerine olan talebin artacağına inanılıyor. Maliyeti nispeten daha düşük olan Windows 7 işletim sistemli bilgisayarlar, özellikle Güneydoğu Asya pazarında çok etkili oluyor. Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlar ise henüz büyük bir etki yapabilmiş değil. 

Chromebook ürünleri, 2'si 1 arada tablet bilgisayarlar, oyuncu bilgisayarları, mini PC modelleri ve Ultrabook cihazları ile gelecek yıl ortalarına kadar satışların artarak devam etmesi bekleniyor. Bilgisayar üreticilerinin Broadwell ve Skylake işlemcili yeni ürünler için stokları eritme çabası, satışların artışında diğer bir etken olacak. 

PC pazarında satışların artması elbette gelirlere de olumlu anlamda yansıyacaktır ancak pazardaki düşüşü durduracak kadar etkili olmayacağı tahmin ediliyor. Yine de en azından düşüş oranlarının biraz daha azalması konusunda satışların olumlu katkısı olacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5672 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pc, pc marketshare ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim