Anlık Bildirim

PS4 satışları 100 milyona yürüyor

2018 yılında 18 milyon adet satan Sony PS4 konsolu bunun 5.6 milyon kadarını sadece iki aylık dönemde gerçekleştirdi. Konsol halen oyunculardan ilgi görüyor. Toplam 90 milyon geride kaldı.

Bir süre önce internete sızdırılan iddialar CES 2019 fuarındaki açılış konuşmasında doğrulandı. Kümülatif olarak PS4 satışları 90 milyonu geride bırakırken bu yıl 100 milyon rakamının da aşılması bekleniyor.

Sony PS4 ne kadar sattı?

Normalde bir konsol satışa çıktıktan sonra rakam anlamında zirveyi görür ve sonrasında yavaş yavaş ivme kaybeder. Zaten üreticilerin beklentisi de bu yöndedir. Sony PS4 ise tam ivme kaybedeceği dönemlerde yeniden zirveye çıkarak otoriteleri de şaşırtıyor.

Fuarda yapılan açıklamaya göre konsol 5 yılın sonunda toplam 91.6 milyon adet satış yaptı. 2017 yılında 20 milyon adet satan konsol 2018 yılında ise 18 milyon adet satış yaptı. Rakam düşüş trendini gösterse de sadece 19 Kasım-31 Aralık tarihlerinde 5.6 milyon satış yapılması dikkat çekici.

Tatil sezonu olarak adlandırılan bu dönemde PS4 satışlarının yanında 50 milyon civarında da oyun satışı yapılmış. Böylece kümülatif olarak da 864 milyon oyun satışına ulaşılmış. Spider-Man oyununun toplam 9 milyon sattığı ifade ediliyor. Ayrıca PlayStation Network de 90 milyon aylık aktif kullanıcı sayısını da geçti.

Bu yıl içerisinde yeni konsol beklentileri de düşünüldüğünde toplam satış 15 milyon seviyesine kadar gerileyebilir ancak yine de 100 milyon rakamı geçilmiş olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6473 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ces2019, sony ps4 90 million ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim