Anlık Bildirim

Panasonic'in yeni görüntüleme sensörü, arabalara yol gösterebilir

Panasonic’in karanlıkta daha iyi görüntüler elde edebilmek için geliştirdiği yeni görüntüleme sensörü arabalarda kullanılabilir ve karanlıkta etraftaki nesnelerin fark edilmesini sağlayabilir.

Panasonic'in yeni görüntüleme sensörü, arabalara yol gösterebilir Tam Boyutta Gör

Panasonic’in geliştirdiği yeni görüntüleme sistemi düşüş ışıkta oldukça başarılı sonuçlar verirken karanlık görüş mesafesi oldukça düşen araba sürücülerinin işini kolaylaştırmak için arabalara yerleştirilmesi de söz konusu. Şirketin bu yeni teknolojiyi ‘’CMOS görüntü sensöründeki pikselin yakın kızılötesi ışık hassasiyetinin elektriksel kontrolünü’’ sağlamak olarak ifade ediyor.
Daha basit bir şekilde ifade edecek olursak bu yeni teknoloji sayesinde mekanik bir kızılötesi filtresi kullanmaya gerek olmaksızın zifiri karanlıkta bile çözünürlük kaybı olmadan detaylar yakalanabiliyor. Böylece bu teknoloji ile hem otomatik pilot teknolojisine sahip araçlar hem de sürücüler geceleri daha güvenli yolculuk yapabilir.

Tesla'yla Yeni Bir Ortaklık Olabilir

Panasonic CEO’su Kazuhiro Tsuga geçtiğimiz ay şirketin Tesla’yla olan ortaklığını sadece pil üretimi ile sınırlı tutmayıp geliştirmekte oldukları görüntüleme sesnsörlerinin otomatik pilot teknolojisine yardım edebileceğini dile getirmişti. Şirketin bu yeni görüntüleme sensörünün, Tesla arabalarında kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor ancak görünen o ki Panasonic bu yeni teknolojiyi, sadece fotoğraf makineleri veya cep telefonlarının düşük ışıkta başarılı görüntüler elde edilmesi için geliştirmemiş.

Panasonic teknolojinin detaylarını ve kullanım alanlarıyla ilgili bilgileri bugün San Francisco’da düzenlenen ISSC etkinliğinde paylaşacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim