Anlık Bildirim

PlayStation 4, AMD Radeon HD 7900 serisi GPU ile gelebilir

PlayStation 4 hakkındaki iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Yeni konsolla ilgili olarak E3 Fuarı'nda herhangi bir açıklamada bulunmayan Sony, kapalı kapılar ardında PlayStation 4 hazırlıklarını sürdürüyor. Mevcut konsoldan farklı olarak x86 platformuna geçeceği belirtilen PS4'ün, Nintendo ve Microsoft gibi AMD donanımlarına adapte olacağı konuşuluyor.
Resmi olarak doğrulanmış olmasa bile son çıkan haberlere göre, Orbis kod adıyla geliştirilen dördüncü nesil PlayStation, Liverpool kod adın taşıyan 3.2GHz'de çalışan dört çekirdekli Fusion işlemcisinden güç alacak ki daha önceki iddialar, 2.9GHz'de görev yapan dört çekirdekli Fusion A8-3850 işlemcisini kullanacağı yönündeydi.
Sony PlayStation 4'te olacağı söylenen diğer özellikler arasında 2GB RAM, 16GB Flash bellek, 320GB kapasiteli sabit disk ve Blu-Ray sürücü olacağı ifade ediliyor. Oyun tutkunlarının cevabını en çok merak ettiği sorulardan bir diğeri de yeni konsolda kullanılacak grafik işlem birimi. Daha önceki iddialar, PlayStation 4'ün Radeon HD 7670 seviyesinde bir grafik işlem ünitesi kullanacağı yönünde idi. Ancak son günlerde gündeme gelen dedikodular, çıkış tarihi henüz bilinmeyen konsolun Radeon HD 7900 serisi grafik birimi ile geleceğine işaret ediyor.   
AMD'nin güncel ürün gamındaki en yüksek performanslı GPU ailesini oluşturan Radeon HD 7900 serisi tek ve çift hassasiyetli işlem gücü açısından oldukça iddialılar. PlayStation 3 içerisinde Nvidia üretimi grafik işlem birimine yer veren Sony de AMD platformuna adapte olursa, piyasadaki yeni nesil tüm konsollar AMD GPU ile çıkmış olacak. 
Hatırlanacağı üzere Nintendo Wii U'da AMD GPU kullanılacağı netlik kazanmıştı. Yeni nesil Xbox için detaylar henüz netlik kazanmamakla birlikte Microsoft'un, Xbox 360'da işbirliğine gittiği AMD'den memnun olduğu gündeme gelmiş, hatta iki firmanın anlaşma yenilediği dahi konuşulmuştu. Son olarak PlayStation 4 için AMD'nin gündeme gelmesi, şirketin uzun vadeli ekran kartı stratejisine de olumlu katkı yapabilir zira her üç konsolda da AMD GPU kullanılması, yeni nesil GPU'lar için AMD ve oyun stüdyoları arasında daha güçlü bir işbirliği için yeni fırsatlara da zemin hazırlayabilir. 
Diğer taraftan yeni nesil konsollarla ilgili oyun dünyasının meraklı bekleyişi devam ediyor. Wii U ile ilgili yeni detaylar açıklayan Nintendo'nun dışında yeni jenerasyonla ilgili olarak Microsoft ve Sony'nin sessiz kaldığı E3 etkinliği kimilerini hayalkırıklığına uğratmakla birlikte önümüzdeki yılki fuarla ilgili beklentileri de arttırmış durumda.
Endüstri içerisindeki kimi kaynaklar, Microsoft ve Sony tarafında yeni konsollarla ilgili açıklamaların 2013'te yapılacağını ve 2014 ile birlikte cihazların raflara giriş yapacağını dile getiriyorlar. Bu arada arka arkaya gündeme gelen bu haberler, Sony cephesinde PlayStation 4'te Intel ve PowerVR donanımlarına yer verileceği yönündeki iddiaları da iyice gündemde düşürmüş oldu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13396 kez okundu.
43 kişi, toplam 65 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 4, amd ve
4 etiket daha radeon sony ps4 gpu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim