Anlık Bildirim

PowerVR 8XT grafik birimi serisi duyuruldu

Yeni serinin öncelikli hedefi artık mobil değil araç içi eğlence sistemleri gibi görünüyor. Firma PowerVR 8XT serisinde çok ekranlı eğlence sistemlerine yönelik optimizasyonlar yapmış.

Apple’ın kendi grafik birimini geliştireceğini açıklamasının ardından mali krize giren ve Çinli Canyon Bridge ortaklığına satılan Imagination Technologies pes etmiş değil. Firma yeni PowerVR 8XT grafik serisini duyurdu.

PowerVR 8XT serisi neler sunuyor?

Apple haricinde mobil dünyada pek varlık gösteremeyen Imagination, yeni serisinde akıllı telefonları biraz geri planda bırakmış. Firmanın asıl hedefi otomotiv endüstrisi olarak belirlenmiş.

 

PowerVR 8XT grafik birimi serisi duyuruldu Tam Boyutta Gör

PowerVR 8XT serisi shader birimlerinden oluşan kümeleri barındıran Shader işlem birimleri - SPU taşıyor. PowerVR Series8XT GT8525 grafik biriminde bir adet SPU, PowerVR Series8XT GT8540 grafik biriminde ise iki adet SPU bulunuyor.

Önceki nesle göre doku doldurma oranında yüzde 80 artış vadeden yeni seri simültane olarak 6 adet 4K ekranı 60fps hızında kompleks arayüzlerle yönetebiliyor. Ayrıca 8 adet işletim sistemini birbirinden bağımsız bir şekilde donanım tabanlı sanallaştırma ile kullanabiliyor. Böylece araçlarda farklı ekranlarda verimli bir şekilde farklı uygulamalar çalıştırılabiliyor. Yine sanal gerçeklik ve zengin gerçeklik sektörleri de yeni serinin hedefleri arasında.

Imagination yeni serinin lisanslama işlemlerine başlamış durumda. Otomotiv ve mobil sektörden müşterilerin olduğu ifade ediliyor. Mobil tarafta ise akla ilk gelen firma Apple. Bu yıl Apple’ın kendi grafik birimini hayata geçirmesi beklenmiyor. Bu bakımdan PowerVR 8XT tabanlı özelleştirilmiş grafik birimlerini yeni iPhone X serisinde ve iPad'lerde görebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim