Anlık Bildirim

AMD’nin yeni nesil ekran kartı ailesi hakkında haberler gelmeye devam ediyor. Raflardaki yerini alalı 2 gün olan modellerin fiyatlarındaki artıştan sonra bu kez GPU’ların farklılığına yer verildi.

RX Vega 64 modellerinde bulunan bütün işlem birimleri açık Vega 10 GPU’su görünüşe göre karttan karta farklılık gösteriyor. Tabi ki de her yonga birbirinden farklıdır hatta aynı fabrikadan çıkan iki işlemcinin hız aşırtma performansı aynı olmayabiliyor. Zira her yongada kullanılan zarların kalitesi ve her yonga için optimum gerilim değeri farklıdır.

Farklı fabrikalarda üretim yapılıyor olabilir

Test ekiplerinin incelemelerinde yer verdiği görseller dikkatli bir şekilde incelendiğinde RX Vega 64’ün GPU’sunun incelemeden incelemeye ciddi fiziksel farklılıklar içerdiği görülüyor. Öyle ki aynı kişiye ait iki sitenin inceleme ekiplerine gönderilen kartlarda dahi bu farklılık yaşanmış. Tahminlere göre RX Vega kartların GPU’larının üretimi iki farklı fabrikada yapılıyor.

Farklılıklara gelecek olursak, GPU ile HBM bellekler arasında bazı kartlarda siyah bir dolgu malzemesi varken bazılarında bu yapı yer almıyor. Hatta çekilen fotoğrafın açısından kaynaklı olma ihtimali olmakla birlikte bu maddeye yer verilmeyen yongada bellekler GPU’dan biraz alçakta kalmış.
Bu durum kartların ısı değerlerinin ve hız aşırtma performanslarının farklı olmasına neden olabilir. Son olarak konu ile ilgili olarak firmaya soru yöneltilmiş durumda. Ayrıca GPU'ları detaylı bir şekilde incelemek için galerimize göz atabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4114 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, gpu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim