Anlık Bildirim

Remix OS mobile geliyor

Bilgisayar kullanıcılarına masaüstü arayüzü tasarımında Android işletim sistemi sunan Remix OS platformu, yaz aylarında Android telefonlar için de kullanıma sunulacak.

Android işletim sistemini modifiye ederek masaüstü arayüzü tarzına dönüştüren ve ilgi gören Remix OS platformu, bilgisayar sistemlerinden sonra Android telefonlarda da yer almaya hazırlanıyor.

Remix OS

En iyi Android modifikasyonu iddiasındaki Remix OS, gerçekten bu ünvanı hak edebilecek nitelikte zira ana ekran Windows'dan hatırlayacağımız şekilde, sağ alt kısımda saat ve bildirim paneli ile sol kısımda uygulama menüsü ve kısayollardan oluşuyor. Bu kullanımda yabancılık çekmeyeceksiniz.

Henüz Android tarafında göremediğimiz yenilikçi bir dosya yöneticisi geliştiren ekip ayrıca gelişmiş fare işaretçisi, sağ tık özelliği, ayrı pencerelerde çalışabilen çoklu görev yönetimi, Google Play mağaza erişimi, tam ekran verimlilik uygulamaları gibi sayısız yeniliği de platforma entegre etmiş. USB üzerinden çalıştırılabilmesi de en büyük avantajı.

Mobil tarzı

Remix OS for Mobile adındaki yeni işletim sistemi Android telefonlara yönelik olarak hazırlanmış. Bu noktada Cyanogen Mod gibi Remix OS platformunun da bağımsız bir ROM olduğunu belirtelim. Yani telefonlara flash atma yoluyla yüklenebiliyor. Bu bakımdan herkese uygun bir sistem değil.

Remix OS for Mobile işletim sistemi bir Android arayüzünden beklediğiniz herşeyi sunuyor. Ana ekran, uygulama menüsü, bildirim çubuğu, widget desteği bunlardan sayabildiklerimiz. Sistemin yeteneği ise harici ekranlara bağlandığında ortaya çıkıyor.

Microsoft Continuum veya Samsung Dex konseptlerinden hatırlayacağımız üzere özel bir dock vasıtasıyla telefonu harici ekrana bağladığınızda pencereli yapıdaki masaüstü arayüzü ortaya çıkıyor. Burada bir masaüstü bilgisayarı kullanıyor gibi Remix OS avantajlarından faydalanabiliyorsunuz. Firma buna Singularity adını vermiş.

Remix OS for Mobile yaz aylarında indirmeye sunulacak. Bunun yanında akıllı telefon üreticileri ile ortaklıklar ve aksesuar satışları da gündemde. Büyük bir potansiyele sahip olan Remix OS bunu ne kadar gerçeğe dönüştürecek zamanla göreceğiz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim