Anlık Bildirim

Resmi gazetede yayınlandı: ABD, vize başvurularında sosyal medya geçmişini inceleyecek

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından sunulan yeni düzenleme ülkenin resmi gazetesinde(Federal Register) yayınlandı. Yetkililer vize başvuru sürecinde sosyal medya geçmişini inceleyecek

Resmi gazetede yayınlandı: ABD, vize başvurularında sosyal medya geçmişini inceleyecek
 

Trump yönetiminin uzun süredir üzerinde çalışmalar yaptığı vize başvurusunda sosyal medya incelemesi fikri artık gerçeğe dönüştü. Daha önce sadece tehlikeli olduğu düşünülen belirli durumlarda(başvuru sahibinin terör eylemlerinin gerçekleştiği bir bölgeden gelmesi gibi) uygulanan sosyal medya incelemesi ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile artık neredeyse bütün başvuru sahipleri için uygulanacak. Bugün ülkenin resmi gazetesi niteliğinde olan Federal Register'da da yer alan düzenleme ile sosyal medya geçmişi önemli vize kriterlerinden biri haline geliyor.

5 yıl içinde kullanılan hesaplar incelenecek 

Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı belgelere göre uygulama göçmenlik başvuruları da dahil olmak üzere vize başvurularında bulunan kişilerin sosyal medya geçmişlerinin incelenmesini esas alıyor. Bakanlık; diplomatik ve resmi vizeler için muafiyet sağlanacağını belirtirken geri kalan bütün başvurularda, başvuru sahiplerinin son 5 yıl içinde kullandığı sosyal medya platformlarındaki faaliyetlerini inceleyecek. Vizenin verilmesi sürecinde yetkililer, başvuruda bulunan kişilerin sosyal mecralardaki paylaşımlarını da mercek altına alacak.


Yeni düzenlemenin arkasında ABD'ye yönelik giderek artan göçmen başvurularının olduğu belirtilirken 2015 yılında meydana gelen San Bernardino saldırısında olduğu gibi ülkeye dışarıdan gelen kişilerin tehlikeli faaliyetlerde bulunma potansiyelinin araştırılması gerektiği düşünülüyor. Yetkililerin açıklamalarına göre yaklaşık 15 milyon kişiyi etkileyecek olan yeni düzenlemede sosyal medya dışında ek güvenlik önlemleri de yer alıyor. Ülkeye giriş yapmak isteyen kişilerin daha önce başka bir ülkeden sınır dışı edilip edilmedikleri veya herhangi bir akrabasının bir terör eyleminde yer alıp almadığı gibi sorular da başvuru sahiplerine yöneltilecek.


60 gün sonra uygulama başlıyor

ABD yasalarına göre Federal Register'da yer alan düzenlemelerin uygulamaya koyulması için 60 günlük bir süre tanınıyor. Yani şu an için vize başvurularında bulunan kişilerin sosyal medya hesaplarının incelenmesi söz konusu değil ancak aksi yönde bir değişiklik olmaması halinde 60 gün sonra başvuru sahipleri yeni güvenlik tedbirlerine uymak zorunda kalacak.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3561 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, trump ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim