Anlık Bildirim

Ripple, Suudi Arabistan Merkez Bankası'yla iş birliği yapacak

Uluslararası para transferi hizmetleri geliştiren Ripple, Suudi Arabistan'ın merkez bankası olan SAMA ile ödeme altyapısını iyileştirmek için iş birliği yapacağını duyurdu.

Ripple, Suudi Arabistan Merkez Bankası'yla iş birliği yapacak
 

Blockchain teknolojisi ve borsalarda XRP kısaltmasıyla işlem gören kripto parayı kullanarak, bankalar arası para transferlerinde yeni bir dönemin kapılarını aralamak isteyen Ripple, önemli bir anlaşmaya daha imza attı. Son dönemde ağırlıklı olarak Asya'daki finansal kuruluşlarla iş birliği yapan şirket, Suudi Arabistan'ın merkez bankası olan Suudi Arabistan Parasal Yönetim Kurulu(SAMA) ile ülkedeki bankaların ödeme altyapılarını iyileştirmek için anlaşma imzaladı. Ripple ve SAMA, Ripple'ın xCurrent sistemi ile ödemeleri daha şeffaf ve hızlı hale getirmeye çalışacak.


İlk kez merkez bankası tarafından test edilecek 

İki kurumun başlattığı pilot programın en büyük özelliği ise program ile ilk kez bir merkez bankası Ripple'ın teknolojisini test edecek. Bugüne kadar 100'ün üstünde finansal kuruluşla anlaşma imzalayan Ripple, kripto para savunucuları tarafından ''merkeziyetçi bir yapıya sahip olduğu'' gerekçesiyle şiddetli bir şekilde eleştiriliyor. Bununla birlikte şirketin CEO'su Brad Garlinghouse ise hükümetler ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yaparak hem Ripple'ın amacına ulaşabileceğini hem de kripto para dünyasının gelişebileceğini savunuyor.


Pilot program ile SAMA ve ülkedeki diğer bankalar, Ripple'ın bankaları birbirine bağladığı RippleNet ağını kullanarak sınır ötesi işlemleri hızlı, şeffaf ve daha düşük maliyetle gerçekleştirebilecek. Sadece sınır ötesi operasyonları kapsamayan pilot program ayrıca ülke içindeki para akışında da xCurrent sistemi kullanılacak. Ripple ve SAMA Blockchain teknolojisi ve Ripple'ın ödeme sistemleri hakkında ülkedeki bankalara kapsamlı eğitimler de sunacak.


Dün sabah saatlerinde 1.05$ değerinde olan XRP, SAMA anlaşmasının duyurulması ve Western Union'ın Ripple'ın teknolojisini test ettiğini açıklamasıyla birlikte yüzde 10 civarında değer kazanarak günü 1.14$ değeriyle kapattı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim