Anlık Bildirim

Rusyada kurulacak devasa veri merkezi nükleer enerjiden beslenecek

Rusya 10 bin raflı devasa veri merkezini kurmaya hazırlanıyor. Google ve Facebook gibi devlerin de kullanacağı merkez enerjisini Nükleer santralleden karşıyalacak
Rusyada kurulacak devasa veri merkezi nükleer enerjiden beslenecek
 
Günümüzde kurulmuş devasa veri merkezleri oldukça önemli enerjiler tüketmeye devam ediyor. Kimi ülkeler ve şirketler bu ihtiyacı yenilenebilir enerjiden karşılamak için çalışma başlatsalar da Rusya'da durum aynı değil. Rus haber kaynağı Telecom Daily'de yayınlanan habere göre enerji şirketi Rosenergoatom ülkede yeni kurulacak dev veri merkezine nükleer enerji sağlayacak.
Moskova'nın yaklaşık 190 km kuzey batısına kurulacak veri merkezi, 10 bin sunucuyu çalıştırabilmek için 80 MW enerjiye ihtiyaç duyuyor. Veri merkezinin yalnızca inşaatı 975 Milyon dolara mâl olacağı, bu rakamın içerisine veri merkezinde kullanılacak bilişim teknolojilerinin ve sunucuların fiyatı dahil değil.
Rusyada kurulacak devasa veri merkezi nükleer enerjiden beslenecek
 
Örnek bir Veri Merkezi görüntüsü. 
Veri merkezinin belirlenen bölgeye kurulmasının en önemli sebebi ise yakınında Kalinin Nükleer Santrali'nin yer alması. Bugün itibariyle 33 Nükleer santrali bulunan Rusya 2030 yılında bu sayıyı 59'a çıkarmayı hedefliyor. 400 MW enerji üretebilen Kalinin santralinin 2018'in yaz aylarında tamamlanması beklenen veri merkezinin de enerji kaynağı olacak. Merkezdeki sunucuların %10'luk kısmını Rus hükümeti, resmi kullanımlar adına kendisi için ayırırken kalan kısım özel şirketlere satılacak. Google ve Facebook'un bu bölgede sunucu barındırmak için iletişime geçtiği ve merkezden yer kiralamak istediği de belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim