Anlık Bildirim

Rusya'nın bir numaralı arama motoru Yandex Türkiye'de faaliyetlerine resmen başladı


Dünyanın bir numaralı arama motoru Google'ın bir numara olamadığı yerlerden birisi Çin iken diğeri de Rusya. Ruslar milli arama motorları olan Yandex'e Google'dan daha fazla güveniyorlar ve Yandex'in Rusya'daki arama motoru pazarında oranı yüzde 65 seviyelerinde. 

Rus bilişim firması olan Yandex'in arama motoru 56 milyon kullanıcıya sahip. Yandex arama motoru Belarus, Kazakistan ve Ukrayna'da da faaliyet gösteriyor. Yandex.ru sitesi Rusya'nın aynı zamanda en çok ziyaret edilen sitesi. 

Yandex bugün yaptığı bir duyuruda arama hizmetini Türkiye'ye getirme kararı aldıklarını bildirdi. İstanbul'da resmi olarak bir ofis açan Yandex hizmetlerinin pek çoğunu Türkçe olarak kullanıma sunacak.

Yandex kullanıcıların arama yaptıkları kelimeyle ilişkili sonuçlara resim, video, kitap ve şiir gibi içerikleri de ekliyor. Yandex Türk kullanıcılarına haberler, çeviri ve en önemlisi eposta gibi hizmetler sunacak.

Yandex CEO'su Arkady Volozh ilk kez Rusça konuşulmayan bir ülkeye yatırım yaptıklarını, büyüyen internet kullanıcısı hacmiyle Türkiye'nin en iyi seçim olduğuna inandıklarını açıkladı. Volozh ürünlerini sadece yerelleştirmekle kalmayıp tamamen yenileyerek Türk internet kullanıcılarına sunacak.

Yandex, İstanbul ofisi için şimdiden 20 kişiye istihdam sağladı. Yerel anlamda kültürü ve dili daha çok anladıkça farklı teknolojik yenilikleri Türkiye'ye sunacak

Yandex Ağustos ayında Tweeted Times adlı sosyal gazete firmasını satın almış ve kullanıcıların Twitter üzerinden paylaştıkları içerikleri bir araya toplayarak gazete görünümünde sunmaya başlamıştı. 

Rus arama motoru Yandex.com.tr adı altında yayına başlamış durumda. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6712 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yandex, google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim