Anlık Bildirim

Samsung DeX aksesuarı detaylandı

Son dönemde Remix OS, Andromium gibi pencereli kullanıcı arayüzleri ilgi görmeye başladı. Samsung da bu trendden uzak durmayı istemiyor. Bunun için Dex aksesuarı geliştirildi.

Samsung’un Galaxy S8 serisini lanse ettiği etkinlikte merakla beklenen yeni aksesuarı da görücüye çıktı. Telefonu harici bir ekrana bağlayarak masaüstü gibi kullanabileceğiniz DeX aksesuarı önemli yenilikler getiriyor.

Masaüstü deneyimi

Yuvarlak hatlara sahip olan DeX aksesuarında USB ve HDMI girişleri yer alıyor. İç kısımdaki USB Tip-C ucuna telefonunuzu oturttuğunuz anda harici ekrana görüntü aktarılıyor ve masaüstü tarzında bir arayüz sizi karşılıyor.

Samsung harici ekranlar için özel bir arayüz geliştirmiş. Masaüstü kullanımının yanı sıra pencereler ve kısayollar ile kolay bir tecrübe hedefleniyor. Ayrıca çoklu pencere desteği de mevcut. İster aksesuarın USB bağlantısı üzerinden isterseniz de cihazınızın Bluetooth özelliği üzerinden fare ve klavye bağlayabiliyorsunuz.

Samsung yeni arayüzünde Microsoft ve Adobe ile işbirliğine gitmiş. Bu firmaların uygulamaları arayüzde standart versiyonlarının görünüme yakın bir şekilde tecrübe edilebiliyor. Diğer üçüncü taraf uygulamalar ise telefonda nasılsa harici ekranda da o şekilde görünüyor.

Özellikle kurumsal kullanıcıları hedeflediği anlaşılan DeX aksesuarı için henüz Türkiye fiyatı açıklanmadı ancak Avrupa’da 160 Avro seviyesinde satılacak. Bu bakımdan çok da uygun fiyatlı olacağını söyleyemeyiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim