Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8 hakkındaki tüm söylentiler

2017 yılının en iyi akıllı telefonlarından biri olması beklenen Samsung Galaxy S8'in tasarımı ve teknik özellikleri hakkında bilmeniz gereken herşey bu yazıda...
Büyük heyecanla beklenen Samsung Galaxy S8'in önümüzdeki birkaç ay içerisinde resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Bu süre içerisinde bazı kaynaklar tarafından paylaşılmış birçok söylenti var. Son olarak sızıntılarıyla ünlü isimler Galaxy S8'in sözde gerçek görüntüsünü yayınlayarak cihazın neye benzeyeceği konusunda fikir sahibi olmamızı sağlamıştı. Samsung'un yaklaşmakta olan Galaxy S8'i hakkındaki tüm söylentileri bu yazımızda bir araya getiriyoruz:

Galaxy S8'in sözde gerçek fotoğrafı yayınlandı

Sızıntılarıyla ünlü güvenilir bir isim olan Steve Hemmerstoffer, Twitter üzerinden bu fotoğrafın gerçek Galaxy S8'e ait olduğunu iddia etti. Aslında bunun doğru olup olmadığını teyit etmenin bir yolu yok, ancak söylentilerle aynı çizgide görünüyor.

Home butonu biraz farklı olacak

Üst kısımdaki sızdırılan fotoğraftan da anlaşılacağı gibi Galaxy S8'in muhtemelen fiziksel bir Home butonu olmayacak. ET News'e göre Home butonu ön cam panelin altına gömülmüş olabilir. Eğer öyleyse, Xiaomi'nin yeni Mi 5s akıllı telefonlarındaki (yukarıdaki resimde) yeni Home butonuyla benzer şekilde görünüp, çalışabilir. Bu da fiziksel olarak bastırmanız gereken mekanik bir düğmeyi kullanmak yerine dokunmaya tepki vereceği anlamına geliyor.

Farklı ekran boyutlarına sahip iki model olacak

Samsung'un yaklaşmakta olan amiral gemisinin ekran boyutu hakkında birkaç çelişkili söylenti var. Kore Herald'a konuşan "endüstri kaynakları"na göre küçük modelin 5.1 inç, daha büyük modelin ise 5.5 inçlik bir ekranı olacak. Bununla birlikte, en yeni sızıntılar tam tersini söylüyor.
GSM Arena ise yaklaşmakta olan Galaxy telefonların boyutları hakkında bir kılıf üreticisinden bilgi aldığını ve küçük Galaxy S8 modelinin 5.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağını belirtiyor. Galaxy S8 "Plus" olarak adlandırılacak büyük modelin ise 6.2 inç ekrana sahip olabileceği ifade ediliyor.

Daha büyük ekranlara rağmen, Galaxy S7 ve S7 Edge'den daha büyük olmayacak

ET News kaynaklı haberlerin yanı sıra, yukarıda gördüğünüz Samsung'un AMOLED ekran reklam videolarından alınmış bu fotoğraf, Galaxy S8'in ekranının ince çerçeveli olacağına dair söylentileri güçlendirdi.
Buna ek olarak Samsung, mobil tasarımının nereye gittiğini yansıtan birkaç video daha yayınlamış durumda. Bu görüntülerde özellikle ince çerçeveli mobil cihazlar dikkat çekiyor. Tüm bunlar doğruysa Samsung, Galaxy S7 ve S7 Edge ile aynı boyutta bir cihaza daha büyük bir ekran sığdırabilir.

Her iki Galaxy S8 modelinde de kavisli ekran olabilir, ancak bazı söylentiler düz ekranlı bir modelin de olacağını söylüyor

Kore Herald'ın kaynakları, her iki Galaxy S8 modelinde de kavisli ekran olacağını ve düz ekranlı bir model bulunmayacağını iddia ediyor. Bununla birlikte, saygın bir Samsung içerikli haber sitesi SamMobile, Samsung'un düz ekranlı bir model çıkacağını iddia ediyor.

Çift lensli bir kameraya sahip olabilir

ET News, Galaxy S8'in biri 16 megapiksel, diğeri 8 megapiksel çözünürlüklü olmak üzere çift lensli bir kameraya sahip olacağını iddia ediyor. Çin'in sosyal medya sitesi Weibo'daki tanınmış bir diğer sızıntıcı ise, çift lensin 13 ve 12 megapiksel sensörlere sahip olacağını öne sürmüş durumda.
Diğer akıllı telefonlardaki çift lensli kameralar farklı işlevler yaptığından çift lensli bir kameranın Galaxy S8'de ne gibi fonksiyonlar sunacağını hala belirsiz. Tahminlerimiz, arka plan bulanıklığı efekti yaratmanın yanı sıra dijital değil de optik zoom yapabilen iPhone 7 Plus'ın çift lensli kamerası ile benzer bir işlevselliğe sahip olacağı yönünde.
Optik zoom, dijital zoom'dan daha iyi bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Çünkü nesneleri büyütmek için mercekle yakınlaştırma yapıyor. Dijital zoom ise sadece resmi büyütür, sonuçta daha keskin ve pikselli fotoğraflar elde edersiniz.

Galaxy S8'de akıllı telefonlarda kullanılan şimdiye kadarki en iyi ön kamerayı görebiliriz

ET News'a göre, Samsung, Galaxy S7'nin inanılmaz hızlı otofokus özelliğini Galaxy S8'in ön kamerasına ekleyecek. Böylece fotoğraf makinesinin doğru odaklandığından emin olmak için yüzünüze dokunmanıza gerek kalmayacak. Bu, daha hızlı selfie çekebilmeniz ve genel olarak daha iyi fotoğraflar elde edebilmeniz anlamına geliyor.

Güçlü yonga setleri olacak

ET News'e göre, ABD pazarına sunulacak Galaxy S8 modelleri, Qualcomm Snapdragon 830 yonga setine sahip olacak. Diğer uluslararası modeller ise Samsung'un kendi Exynos yonga setiyle gelecek. Bu işlemciler hakkında çok az ayrıntı var, ancak kesinlikle çok güçlü (ve umarız verimli) olacaklar.

Samsung, Siri'ye benzer bir yapay zekalı sanal asistan sunabilir

Weibo'daki sızıntıcılar ve Galaxy Club adında Hollanda merkezli bir blog da dahil olmak üzere çok sayıda kaynak, Samsung'un Galaxy S8 ile birlikte akıllı bir sanal asistan sunacağını iddia ediyor. Galaxy Club'a göre Siri, Alexa ve Google Assistant gibi diğer akıllı asistanların safına katılacak olan Samsung'un akıllı asistanına "Bixby" adı verilecek.
Bu söylentinin mantıklı görünmesinin iki önemli sebebi var. Bunlardan ilki Samsung'un Ekim 2016'de Apple'ın sanal asistanı Siri'yi inşa eden şirket olan Viv'i satın alması. İkinci olarak, Samsung artık akıllı asistansız bir amiral gemisiyle arka planda kalmak istemiyor. Bildiğiniz gibi iPhone'da Siri, Google Pixel'de ise Google Assistant var.

Yeni yapay zekalı sanal asistan "Bixby" arama sonuçları için Galaxy S8'in kamerasını kullanabilir

SamMobile'da çıkan bir söylentiye göre Samsung, standart kamera uygulamasına Bixby'yi doğrudan entegre edecek. Böylece Bixby'ye bir şey hakkında bilgi vermek yerine, S8'nin kamerasıyla aramak istediğiniz şeyi gösterebileceksiniz. Bu ilginç bir olasılık, çünkü Siri, Alexa veya Google Assistant herhangi bir kamera veya kamera teknolojisine bağlı değil.

Kulaklık jakı ile ilgili çelişkili söylentiler var

Bir taraftan SamMobile, Galaxy S8'in kulaklık jakı ile gelmeyeceğini iddia ediyor. Diğer yandan ise Galaxy S8 için olduğu iddia edilen kılıf tasarımları bir kulaklık girişi olacağını gösteriyor. Şu ana kadar sadece iPhone ve Motorola Moto Z telefonlarda 3 mm kulaklık girişi kaldırılmış durumda.
Kulaklık girişini kaldırmanın insanları kablosuz çözümlere zorlamak gibi bir etkisi var. Aynı zamanda yeni kablosuz kulaklık satın almanız veya eski kablolu kulaklığınız için bir adaptör kullanmanız gerekecek.

Muhtemelen microUSB yerine USB-C portu olacak

Samsung, Galaxy Note 7'yi USB-C ile birlikte piyasaya sürdü. Bu da şirketin en azından amiral gemisi cihazlarında microUSB'den USB-C'ye geçmeyi düşündüğünü gösteriyor.
USB-C, şarj ve veri aktarımı için yavaş yavaş microUSB'nin yerini alan yeni bir standart olarak öne çıkıyor. Mobil cihazları normal microUSB'den daha hızlı şarj edebilir (hızlı şarj teknolojisi olmadan), aynı zamanda veri aktarımı ve harici monitörlere video akışı sağlamak için de kullanılabilir.

Galaxy S7'yi 2016 yılının en iyi akıllı telefonlarından biri yapan özelliğe sahip olması bekleniyor

Hiç şüphesiz ki suya dayanıklılık özelliği, Samsung'un Galaxy S7'yi 2016'nın en iyi akıllı telefonlarından biri haline getirmesine yardımcı olan en önemli kriterlerden biriydi. Aynı özelliği büyük ihtimalle yeni amiral gemisi Galaxy S8'de de göreceğiz.

Galaxy S8'i bilgisayar gibi kullanmak için bir monitöre bağlayabileceksiniz

Galaxy S8 ile birlikte Microsoft'un Continuum özelliğine benzer bir özellik gelebilir. Böylece kullanıcılar telefonlarını bir monitöre bağlayarak büyük ekranın avantajlarından yararlanabilirler.
Continuum özelliği ile Windows Phone kullanıcıları telefonlarını Display Dock vasıtasıyla bir monitöre bağlayarak bir bilgisayar gibi kullanabiliyorlar. Bu da akıllı telefonlarına klavye-fare ekleyebilmeleri ve daha büyük bir ekranda çalışabilmeleri anlamına geliyor. Galaxy S8 gerçekten USB-C'yi destekliyorsa, telefonu harici bir monitöre bağlama yeteneğinin gerçek olması hiç de hayal değil.

Üst düzey bir ses şirketine ait iki hoparörle gelebilir

GSM Arena'ya göre, Galaxy S8, birçok akıllı telefonun sahip olduğu geleneksel tek hoparlöre yerine iki hoparlörle gelebilir. Hem de bu hoparlörlerin üst düzey ses donanımları üreticisi Harman tarafından üretilebileceği konuşuluyor.
Söylentiyi gerçeğe yaklaştıran en önemli şey ise Samsung'un geçtiğimiz Kasım ayında Harman'ı satın alması. GSM Arena, Samsung'un Nisan ayında tanıtılması beklenen akıllı telefonunda Harman marka hoparlörler kullanabilme olasılığının gerçekleşeceğine inanıyor.

Gözlerinizle ekran kilidini açabilirsiniz

ET News'e göre, Samsung, Galaxy S8'de Galaxy Note 7'dekine benzer bir iris tarayıcısına yer verecek. Galaxy Note 7'deki iris tarayıcısı, ek güvenlik için bazı uygulamaların ve klasörlerin yanı sıra telefonunuzun kilidini açmanıza izin verebiliyordu.

Mart ayında duyrulacak ve Nisan ayında piyasada olacak

Bazı söylentiler, Samsung'un Galaxy S8'i Şubat ayında Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi sırasında tanıtacağını iddia ediyor. Güvenilir bir kaynak olan SamMobile ise Samsung'un akıllı telefonu Mart ayında New York City'de düzenleyeceği bir etkinlikle tanıtacağını ve Galaxy S8'in 18 Nisan tarihinde raflarda olacağını söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
64080 kez okundu.
36 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, özellikler ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim