Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8 serisinin Dex aksesuarı göründü

Son dönemde Remix OS, Andromium gibi pencereli kullanıcı arayüzleri ilgi görmeye başladı. Samsung da bu trendden uzak durmayı istemiyor. Bunun için Dex aksesuarı geliştirildi.

Donanım ve yazılım tarafında pek çok yenilik ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanan Galaxy S8 serisinin aksesuarları da ilgi görüyor. Opsiyonel S-Pen yanında Dex adı verilen Continuum benzeri aksesuar gündemde.

Android içerisinde masaüstü deneyimi

Dex aksesuarı, monitör ve fare-klavye seti ile Galaxy S8 telefonunu bir bilgisayar gibi kullanmanızı sağlıyor. Bunun için Galaxy S8 serisinde de özel bir pencereli masaüstü arayüzü yer alacak. Aksesuara oturtulduğunda otomatik olarak monitöre görüntü aktarılacak.

Ortaya çıkan kullanım kılavuzu aksesuarın neye benzediğini gözler önüne seriyor. Yuvarlak bir tasarıma sahip olan Dex, kapağını açtığınızda kullanıma hazır hale geliyor. İç kısımdaki USB Tip-C bağlantısına telefonu oturttuğunuzda HDMI üzerinden harici ekrana görüntü yansıtılıyor. USB Tip-C yerine Galaxy S8 serisinde özel bir bağlantı noktası olacağını söyleyenler de mevcut.

Dex hamlesi Samsung’un son kullanıcı tarafında kurumsal tarafta da ilgi çekmeyi amaçladığını gösteriyor. Son dönemde Remix OS, Andromium gibi masaüstü pencereli kullanıcı arayüzleri ilgi görmeye başladı. Windows tarafında da Continuum’a yatırım yapılıyor. Samsung da bu trendden uzak durmayı istemiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4484 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung dex ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim