Anlık Bildirim

Samsung daha hızlı WiFi bağlantısı üzerinde çalışıyor

Samsung daha hızlı WiFi bağlantısı üzerinde çalışıyor


Bir süre önce mobil çevrimiçi video aktarım altyapısında gecikmeleri en aza indirmek için çalışmalar yaptığını duyurduğumuz Samsung'un WiFi konusunda da yeni bir teknoloji geliştirdiği ortaya çıktı.

Firmadan yapılan duyuruya göre üzerinde çalışılan WiFi teknolojisi 60GHz frekansında çalışıyor ve kağıt hızında mevcut tüketici elektroniği cihazlarının 5 katından daha fazla veri aktarım hızlarına imza atıyor. 

Teknolojinin ulaşabildiği seviye 4.6Gbps veya saniyede 575MB şeklinde. Hali hazırdaki cihazlar ise saniyede 108MB aktarım yapabiliyor. Bu sayede 1GB boyutunda bir dosya üç saniye içerisinde cihazlar arasında transfer edilebilirken, sıkıştırılmamış yüksek kaliteli videolar da gerçek zamanlı olarak aktarılabilecek. 

Mevcut teknolojiler 2.4GHz ve 5GHz frekans bandında yer alırken Samsung'un yeni teknolojisi 802.11ad standardını benimsiyor. Teknoloji yüksek hızlara kanal çatışmasını önleyerek ulaşıyor ve ağa ne kadar cihaz bağlanırsa bağlansın hız yavaşlamıyor. 

Samsung ayrıca teorik ve gerçek hızların arasındaki boşluğu da doldurmayı amaçlıyor. Gerçek hız sözkonusu olduğunda yeni teknoloji mevcut teknolojilerin 10 katı daha hızlı aktarım yapabiliyor. 

Firma 60GHz frekasında daha önce mevcut bulunan engelleri aştığını belirtirken, gelecek yıl itibariyle teknolojinin kullanıma sunulması bekleniyor. Teknoloji ilk etapta sesli, görsel, medikal cihazlar ve telekomünikasyon ekipmanlarında kullanılmaya başlanacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
834 kez okundu.
28 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim