Anlık Bildirim

Samsung, dünyanın ilk 3GPP standardıyla uyumlu ve 5G desteğine sahip modemi Exynos 5100'ı tanıttı!

Samsung, dünyanın ilk 3GPP (3. Nesil Ortaklık Projesi) standardıyla uyumlu 5G modemi Exynos 5100 modeimini tanıttı. Exynos 5100, 6 Gbps'e kadar teorik hızlara ulaşabiliyor.
Samsung, dünyanın ilk 3GPP standardıyla uyumlu ve 5G desteğine sahip modemi Exynos 5100'ı tanıttı!
 
Bir süredir 5G destekli modemler üzerinde çalışmalarını sürdüren Samsung, dünyanın ilk 3GPP (3. Nesil Ortaklık Projesi) standardıyla uyumlu 5G modemi Exynos 5100'ı tanıttı. Daha önce CES 2018'de sergilenen modem, 2018'in sonlarına doğru pazara çıkış yapacak.

Exynos 5100 neler sunuyor?

10 nm fabrikasyon süreciyle üretilen Exynos 5100, 2G GSM / CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA ve 4G gibi tüm eski teknolojileri desteklemekle birlikte 5G teknolojisini de bünyesinde barındırıyor.
5G'nin 6 GHz ayarlarında saniyede 2 Gbps indirme hızını destekleyen modem, mmWave ayarlarında ise 6 Gbps'e kadar teorik indirme hızlarına ulaşabiliyor. Bu da bir önceki modelin aynı ayarlarda sırasıyla 1.7 ve 5 katı hızlarına tekabül ediyor.
 
Exynos 5100 modeminin yalnızca akıllı telefon pazarı için önem arz etmediğinin altını çizen Samsung, aynı zamanda nesnelerin interneti (IoT), ultra yüksek çözünürlüklü videolar, hologram ve otonom araçlar için de önemli olduğunu söylüyor.
5G mobil iletişimi hızla pazara sunmak için bir dizi küresel mobil operatör ve ortakla da işbirliği içerisinde olan Samsung, Exynos 5100 modemini yıl bitmeden üreticilerin kullanımına sunacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim