Anlık Bildirim

Samsung gelecek yıl 2560 x 1600 çözünürlükte tabletler üretebilir


Geride bırakmaya hazırlandığımız 2011 yılı genelde mobil işlemcilerin rekabet ettiği bir yıl oldu. NVIDIA, Qualcomm gibi firmaların üst seviye mobil işlemcilerini tablet ve akıllı telefonlarda test etme imkanı bulduk.

2012 yılı ise görünüşe göre yüksek çözünürlükte ekranların rekabet edeceği bir yıl haline gelecek. Apple'ın yeni nesil iPad modelinin Retina Display ekran ile piyasaya çıkacağı dedikoduları şimdiden yapılmaya başlandı. Ancak yüksek çözünürlük konusunda Samsung da kendi silahları üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

İddialara göre Samsung'un Şubat ayı sonuna doğru piyasaya sürmek istediği yeni tableti Android 4.0 işletim sistemine sahip. En önemli avantajı 11.6 inç ekran üzerinde 2560 x 1600 piksel çözünürlükte ve 16:10 oranında görüntü sunacak olması. Bu da Samsung'u ekran savaşlarında bir adım öne geçirebilir.

İddiaları güçlendiren ise Samsung'un ARM Cortex-A15 tabanlı 2 GHz hızında çalışan Exynos 5250 işlemcisini tanıtması oldu. Bu çözünürlüğe sahip bir ekrana güç verecek en ideal işlemci Exynos 5250 gibi görünüyor. 2560 x 1600 piksel çözünürlük 260ppi değerine denk geliyor ve piyasadaki tüm tabletlerden daha yüksek bir değere sahip. Çözünürlük standart olarak 30 inçlik bir LCD ekranla aynı.

Ancak Exynos işlemciler bahar aylarından önce piyasada olmayacak. Apple'ın Şubat ayında muhtemel bir iPad 3 tanıtımı olursa Samsung yeni tabletinde gecikmiş olacak. Bu da satışlara darbe vuracak. Bu bakımdan Samsung'un yeni yıl işlemci ve tablet stratejisi oldukça önemli bir hal alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4879 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim