Anlık Bildirim

Samsung televizyonları gelecekte tamamen kablosuz olacak

Samsung televizyonlarınızı gelecekte bir kablo olmadan enerji aktarımı yaparak çalıştırabileceksiniz. Samsung televizyon sektöründe de devrim yapmanın peşinde.

Kablosuz teknolojiler hayatımıza girmeye başladıkça kablo karmaşasından kurtulur olduk. Bugün veri veya ses aktarımı konusunda artık kablosuz çözümler yaygın ve uyumlu kablo aramak zorunda kalmıyoruz. Samsung ise daha farklı bir yaklaşım üzerinde çalışıyor.

Tak çalıştır devri bitiyor mu?

Firmanın aldığı bir patent oturma odamızdaki televizyonu tamamen kablosuz hale getirmenin planlarını içeriyor. Yani sadece veri ve ses aktarımı değil enerji aktarımı da kablosuz hale geliyor.

Samsung bunun için soundbar olarak bildiğimiz ses sisteminden faydalanıyor. Bu sisteme kablosuz bir enerji aktarım ünitesi entegre eden Samsung hem sesi hem de enerjiyi kablosuz olarak aktarabiliyor. Böylece belirli bir mesafeye kadar televizyonunuzu kablosuz kullanabiliyorsunuz. Muhtemelen uyumlu diğer televizyonlar da bu ses sistemini kullanabilecekler.

Bu denli büyük bir enerjiyi kablosuz olarak aktarabilmek nasıl olur veya ısınma tarafında neler yaşanır bilinmiyor ancak elektrikli araç bataryalarını kablosuz şarj edebilmek için geçmiş yıllarda bazı çözümler ortaya konmuştu. Samsung da benzer teknolojilerden yararlanacaktır.

Tamamen kablosuz televizyonlar hayatımıza ne getirecek şimdilik bir şey söylemek zor. Bununla birlikte firma yıllarca üzerinde çalıştığı katlanabilir akıllı telefon konsepti ile pazarı şekillendirmeyi başardı. Televizyon tarafında da aynı trendi görebiliriz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim