Anlık Bildirim

Samsung'un iki kenarı kavisli ekran patenti ortaya çıktı

Samsung'un iki kenarı kavisli ekran patenti ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Samsung Galaxy S6 amiral gemi modelinin Note Edge gibi ancak iki kenardan kavisli bir versiyonunun geleceği uzun süredir konuşuluyor. Bu modelin neye benzeyeceği merak edilirken, Samsung'un bir patenti merakları giderebilir. 

Galaxy S Edge olarak adlandırılacağı iddia edilen yeni akıllı telefon patentlere göre her iki kenarda arka kısma kadar uzanan kavisli ekrana sahip olacak. Ancak patentte cihazın üst kısmında ne olduğu anlaşılamayan bir panel mevcut. Normalde üst kısımda kulaklık girişi, mikrofon, kızılötesi modülü gibi bileşenler yer alıyor. Patentte ise bu panel üzerinde herhangi bir işaretleme yapılmamış. 

Cihaz eğer böyle bir tasarıma sahipse kullanım konusunda bazı zorluklar çıkabilir zira cihazı bu kavisli kenarlardan tutmak zorundasınız. Bu da sürekli cihaza komut verilmesine sebep olabilir. Böyle bir patent aldığına göre elbette Samsung'un bu yönde bazı optimizasyonları olacaktır. Bununla birlikte cihazı arkaya da çevirseniz kullanabileceğiniz bir ekran karşınıza çıkıyor. 

Patentteki diğer bir nokta da cihazda herhangi bir Home tuşunun olmaması. Bu da bu yıl firmanın radikal bir tasarım değişikliğine gidebileceğinin işaretlerini veriyor. Patent elbette cihazın kesinlikle bu tasarımda olacağını göstermiyor ancak ne olabileceği konusunda bir fikir veriyor. 

Galaxy S Edge modeli gerçek hayata geçerse aslında bir ilk olmayacak. Zira LG yıl başındaki CES 2015 fuarında iki kenardan kavisli bir prototip akıllı telefonun duyurusunu yapmıştı. Bu cihazın yıl sonu veya gelecek yıl başında piyasada olması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3550 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim