Anlık Bildirim

Geçen yılın sonlarına doğru Güney Kore'de ortaya çıkan rüşvet skandalı Samsung'a da sıçramış ve bu yılın başında, şirketin başkan yardımcısı olan(aynı zamanda Samsung Başkanı Lee Kun-hee'nin de oğlu olan) Jay Y. Lee gözaltına alınmıştı. Uzun süren dava süreci bugün gerçekleşen son duruşmayla tamamlanırken mahkeme Lee hakkında kararını verdi. Ülkenin yerel haber ajansı Yonhap'ın verdiği bilgilere göre Lee, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 


 
Mahkeme cezanın ana gerekçesi olarak Lee'nin siyasi imtiyazlar elde etmek için Güney Kore'nin eski Cumhurbaşkanı Park Geun-Hye'ye rüşvet vermesini gösterdi. Bununla birlikte Lee'nin; zimmete para geçirme, malvarlıklarını yurtdışında saklama ve mahkemeye yalan beyanda bulunma suçlarından da cezalandırıldığı belirtildi. Duruşma sonrası Lee'nin avukatı açıklama yaptı ve kararı temyize götüreceklerini dile getirdi. Avukat ayrıca kararın bozulacağından emin olduklarını dile getirdi. Temyizden Lee lehine bir sonuç çıkmazsa Lee önümüzdeki 5 yılı hapiste geçirecek zira ülkede 3 yıldan uzun süreli hapis cezaları ertelenemiyor. 


İmaj Kaybı Beklenenden Daha Az 

Lee ile birlikte rüşvet skandalı ortaya çıktığında şirketteki görevlerinden ayrılan bazı eski yöneticiler de hapis cezasına çarptırıldı. Lee'nin danışmanlığını yapan Choi Gee-sung ve Chang Choong-ki dört yıl hapis cezasına çarptırılırken diğer iki eski yöneticinin hapis cezası ise ertelendi. Tabi tüm bu yaşananlar hem ülkenin en güçlü ailesi için hem de Samsung için ciddi bir imaj kaybına neden olsa da mahkemenin kararından sonra Samsung hisseleri sadece yüzde 1 oranında değer kaybetti. 


Analistlere göre bu durumun nedeni Lee'nin Samsung markasının global yüzü olmaması. Her ne kadar Lee, 2014 yılından beri şirketin yönetiminden sorumlu olsa da daha çok şirket işleri ile uğraşıyor ve Samsung markasını dünya çapında temsil etmiyor. Bu hafta yeni amiral gemisini tanıtan teknoloji devi, Lee'nin duruşmaları sürerken bu yılın ikinci çeyreğinde 12.67 milyar dolarlık rekor kâr açıklayarak Lee'nin durumunun şirketi çok da etkilemediğini ispatlamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3543 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, hapis ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim