Anlık Bildirim

Samsung’un zarar beklentisi 5 milyar doları geçiyor

Belki önümüzdeki bir yıl boyunca Galaxy Note 7 modelinin tabiri yerindeyse enkazını kaldırmakla uğraşacak olan Samsung, faaliyet karlarında da büyük düşüşlere sahne olacak.

Galaxy Note 7 modellerinin patlaması ile başlayan kriz, Samsung’un karını eritmeye devam ediyor. Üretimi tamamen durdurulan ve bugüne kadar üretilmiş tüm modellerin de hurdaya ayrılacağı Galaxy Note 7’nin maliyeti katlanarak artıyor.

Zarar Katlanarak Artıyor

Samsung’un ilk geri çağırma programını başlattığı ve 2.5 milyon Galaxy Note 7 modelini değiştireceği dönemde faaliyet zararının 1 milyar dolar civarında olacağı ve bunun da diğer bölümlerden gelecek karlarla kapatılacağı ifade edilmişti. Bugün ise zarar 5 katına çıkmış durumda.

Firmadan yapılan açıklamaya göre Galaxy Note 7 modellerinin toplatılması ve imhasını kapsayan uzun soluklu süreçte, yaklaşık olarak 5.3 milyar dolarlık bir faaliyet zararının oluşması bekleniyor. Yılın üçüncü çeyreği için 2.3 milyar dolarlık bir faaliyet zararı bekleyen firmanın son çeyrek için 2.2 milyar dolar ve gelecek yıl ilk çeyrek için de 0.9 milyar dolar civarında bir kayıp beklentisi mevcut.

Reuters’in fiyasko ile birlikte Samsung’un toplamda 17 milyar dolarlık bir gelir kaybı yaşayacağı tahmini mevcut. Firmanın yaklaşık olarak 19 milyon Galaxy Note 7 satış beklentisi de bu gelir kaybını belirlemede önemli bir rol oynuyor.

Elbette bunlar henüz tahmini rakamlar. Ürün toplatma, müşterilerin zararını tazmin etme ve hurdaya ayırma gibi süreçlerin sonunda net zarar ortaya çıkmış olacak. Şunu söylemek gerek ki firma, tarihindeki en büyük fiyasko ile karşı karşıya ve yine tarihindeki en büyük faaliyet zararına imza atmak üzere.

Öte yandan beklendiği gibi Samsung Mobile patronu Koh DJ ülkesinde basının karşısına çıktı ve geleneksel yöntem ile tüm kullanıcılardan özür diledi. Koh, Samsung markasını eski yerine taşıyacaklarına ve yeniden tüketicinin güvenini kazanacaklarına da söz verdi.

Firma içerisinde çalışanların da Koh’a destek verdiği ve kötü günleri atlatmak için motivasyon oluşturmaya çalıştığı ifade ediliyor. Bununla birlikte Samsung yönetim kurulunun, Koh’u CEO pozisyonundan uzaklaştırmak ve daha tecrübeli birisini getirmek istediği konuşuluyor.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3719 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim