Anlık Bildirim

San Francisco yüz tanıma teknolojisini yasakladı

Büyük bir teknolojik gelişme olsa da yüz tanıma sistemleri tüm dünyada tartışılan bir konu. Bununla ilgili son gelişme ise San Francisco'dan geldi. Şehirde artık yüz tanıma teknolojisi kullanılmayacak
Yüz tanıma teknolojisi günümüz için büyük bir teknolojik gelişme olsa da, kullanımı konusunda tartışmaya açık bir konu. Zira birçok ülkede insanların mahremiyetlerine müdahale olduğu gerekçesi ile kullanımına sıcak bakılmıyor. Bununla ilgili son gelişme ise San Francisco'da yaşandı.

Kamusal alanlarda kullanılamayacak

Geçtiğimiz ay San Francisco şehri, yüz tanıma teknolojisinin kullanılmasının yasaklanması fikrinden vazgeçmişti. Ancak yeni bir habere göre şehir şimdi bu kararını değiştirerek, yüz tanıma sistemleri hakkında radikal bir karara imza attı. San Francisco, dünyadaki teknoloji dostu ve teknoloji meraklısı şehirlerden biri olarak bilinmesine rağmen, yüz tanıma teknolojisinin kamusal alanlarda kullanımını yasaklamaya karar verdi.
Yeni kural yürürlüğe girdiğinde (yaklaşık bir ay içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor), San Francisco Polis Departmanı da dahil olmak üzere şehrin 53 departmanı tarafından yüz tanıma teknolojisinin kullanılmasını yasaklanacak. San Francisco Denetleme Kurulu üyesi olarak görev yapan Aaron Peskin ise konuyla ilgili olarak: "Hepimiz iyi polisliği destekliyoruz, ancak hiçbirimiz bir polis devletinde yaşamak istemiyoruz." ifadelerini kullandı. Bu karar şehirde yüz tanıma teknolojisinin öldüğü anlamına gelmiyor. Kişiler veya işletmeler istedikleri takdirde bu teknolojiyi kullanma hakkına sahipler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim