Anlık Bildirim

Seetroen adı verilen gözlükle yol tutması tarihe karışıyor

Advanced Comfort programıyla otomobil konforunu üst seviyelere taşımak için teknolojik ürünler geliştiren Citroen, yol tutmasını ortadan kaldıracak Seetroen gözlüklerini üretti. Detaylar haberimizde..

Seetroen adı verilen gözlükle yol tutması tarihe karışıyor Tam Boyutta Gör
 

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte heyecanla beklenen uzun tatil seyahatleri de başladı. Yolculuk esnasında zamanını akıllı telefon veya tabletiyle ilgilenerek geçiren pek çok kişinin ortak bir kabusu var: yol tutması. Fransız üretici Citroen, Seetroen adını verdiği gözlüklerle bu sorunu ortadan kaldırmak istiyor.

Yapılan araştırmalar otomobil, otobüs veya trenle seyahat eden her üç kişiden birinin yaşamı boyunca en az bir kez yol tutması problemi yaşadığını ortaya koyuyor. Avrupa’da ise 30 milyondan fazla kişinin bu problemi kronik olarak yaşadığı biliniyor. Otomobil konforunu arttırmak için Advanced Comfort programını başlatan Citroen, bu kapsamda geliştirdiği Seetroen gözlüklerini 99 eurodan satışa sunuyor.

Denizciler için geliştirilen bir çözümden yola çıkılarak tasarlanan Seetroen gözlükleri, Paris’te yer alan kolektif bir tasarım stüdyosu olan 5.5’in imzasını taşıyor. Yumuşak dokunuşlu beyaz plastik malzemeden üretilmiş olması da Citroen’in konfor felsefesine son derece uyuyor. Boarding RingTM teknolojisini kullanan Seetroen, bu sayede yol tutması problemini yüzde 95 oranında azaltıyor.

Seetroen nasıl çalışıyor?

Kullanıcıların yol tutma belirtisini hisseder hissetmez Seetroen’i takması gerekiyor. Seetroen, kullanıma başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra zihnin iç kulak tarafından algılanan hareketle yeniden senkronize olmasını sağlıyor. Bu sayede gözlüğü takan kişi akıllı telefon veya kitap gibi sabit bir nesneyle rahatça ilgilenebiliyor. Camsız olarak tasarlanan Seetroen, numaralı gözlük kullananlar için de sorun yaratmıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim