Anlık Bildirim

Dijital dağıtım platformu Steam’in VAC anti hile sisteminin geçtiğimiz günlerde askıya aldığı hesap sayısı duyanları şoke etti. Gelişmeye neden olarak yaz indirimlerinden faydalanan ve kurallara uygunsuz davranışlar sergileyen oyuncuların indirimlerden faydalanmasının önlenmek istenmesi gösteriliyor.

Rakam 40 000'in üzerinde

 
Gelen haberlere göre geçtiğimiz 6 Temmuz Perşembe günü 30 000 hesap banlanmış. Bununla birlikte 4 972 oyuncu da oyuncu da oyun içi ihlaller sebebiyle aynı uygulamaya tabi tutulmuş. Ayrıca sistemin günde ortalama 3500 hesabı da askıya aldığı aktarılırken etkilenen toplam oyuncu sayısının 40 000’i aştığı belirtiliyor.
Rakam geçtiğimiz yılki 15 227 kişilik rekorun oldukça üzerinde. Sayının bu kadar yüksek olmasında daha önce hesabına ya da oyununa engelleme uygulanan kullanıcıların tespit edilmesi ve bu kişilerin indirimden yararlanarak açtıkları yeni hesaplarının kolaylıkla engellenmesi etkili olmuş.

Öte yandan kullanıcıların oyun içi öğelerine erişimini kaybettiği ve Valve’nin sunucularına bağlanmasının engellendiği uygulama sonucunda toplamda 9 580$ değerindeki oyun içi eşyanın kaybedildiği rapor ediliyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4573 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
steam, vac ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim