Anlık Bildirim

 

Sürücüsüz otomobil teknolojileriyle ilgilenen şirketlerden birisi olan Intel’in CEO’su Brian Krzanich, sürücüsüz otomobillerin sahip olacağı donanımların farklı amaçlar için de kullanılabileceğini düşünüyor. CNBC’ye verdiği röportajda Krzanich, çevresini algılamak adına otomobillerin sahip olacağı kameraların güvenlik kamerası olarak kullanılabileceğinden bahsetti.

Intel CEO’su, sürücüsüz otomobil donanımlarının kolayca etrafındaki araçların plakalarını okuyabileceğini ve bunun güvenlik amacıyla kullanılabileceğini söyledi. Bu fikrine örnek olarak aranan bir otomobilin, plaka bilgilerinin paylaşılmasıyla hızlı bir şekilde bulunabileceğini gösterdi.

Krzanich böyle bir sistemin gizliliğe ihtiyaç duyacağını belirtti ve bazı kısıtlamaların olması gerektiğini, verilerin şifrelenmesinin zorunlu olacağını dile getirdi. Sürücüsüz otomobil kullanıcılarının gizliliklerinden endişe edebileceklerini, etkili önlemler sayesinde bunların önüne geçebileceklerini paylaştı.

Krzanich, röportajında şirketinin yürüttüğü bir çalışmadan da bahsetti. Paylaştığı bilgilere göre sürücüsüz otomobillerin sayısının artmasıyla birlikte trafik yoğunluğu çok büyük bir oranda azalacak. Yollardaki otomobillerin yalnızca yüzde 25’inin sürücüsüz olması bile trafik yoğunluğunu büyük oranda etkileyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim