Anlık Bildirim

Taşınabilir mini sunucu bilgisayarı: Ocean

Teknoloji sektörü hızla mobil alana yönelmeye devam ediyor. Bu kez karşımıza çıkan dahili bataryaya sahip taşınabilir bir sunucu bilgisayarı. Önemli özelliklere sahip Ocean'ın detayları haberimizde.
Taşınabilir mini sunucu bilgisayarı: Ocean
 
Mobilitenin önem kazanması son yıllarda bilgisayarların ultra ince, telefonların da dolu dolu gelmesine neden oluyor. Kullanıcılar taşınabilir ürünlerle tüm işlerini halledecek duruma gelirken Ocean adındaki yeni ürün bu olaya farklı bir açıdan yaklaşmayı denemiş.

Sunucu bilgisayarının içerisindeki mütevazı sistem 1GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli CPU, 1 GB bellek, 4 GB depolama alanı, Micro SD desteği, USB 3.0 bağlantı portu, 4200 mAh kapasiteli batarya, BlueTooth 4.0 LE ve WiFi gibi özelliklere sahip. Ürünün boyutu da 5.7 inç olarak belirtilmiş. Linux işletim sistemiyle birlikte gelen ufak bilgisayar bir sunucu olmak için yeterli gücü karşılayabiliyor. Tabii ki bu sunucuda çok büyük hesaplamalar yapmak pek mümkün değil, ancak Node.JS gibi zengin JavaScript kütüphaneleri yorumlanabiliyor.
Taşınabilir mini sunucu bilgisayarı: Ocean
 
Ürünün kullanım senaryoları web sitesi kurulumunun dışında da değerlendirilebilir. BlueTooth teknolojisiyle ortamdaki bilgileri toplayabilen bilgisayar bu sayede ev veya ofis sistemlerinin merkezi olarak kullanılabilir. USB portu sayesinde akıllı telefonları da şarj edebilen sistem aynı zamanda telefondaki bilgileri de okuyabiliyor. 
Bunların yan sıra iBeacon gibi sistemlerin kurulmasını da kolaylaştıracak Ocean kablosuz şarj ve uzaktan kontrol özellikleriyle de bir adım öne geçebiliyor. Benzer sisteme sahip olmak isteyenlerin Rasperry Pi gibi bilgisayarlar ile benzer sistem kurmaları olası, ancak hem maliyet hem de zaman kaybını göz önüne aldığımızda Ocean oldukça mantıklı bir çözüm gibi görünüyor.

16 GB depolama kapasitesine sahip en düşük model 149 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulmuş durumda. Sınırlı sayıdaki satışın ardından yalnızca 32 GB (179 $) ve 64 GB (199$) seçenekleri sipariş edilebilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim