Anlık Bildirim

Telefonlar için airbag kılıf [Video]

Kırık telefon ekranlarını ve ezik köşeleri tarihe gömecek telefon kılıfı üretildi. Almanya'da bir üniversite öğrencisi tarafından geliştirilen kılıf, yakın zamanda satışa sunulacak.

 

Almanya’nın Aalen Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen kılıf, telefonların düşmesi sonucu meydana gelen darbeleri sönümlüyor. Dört bacaklı telefon kılıfı, deyim yerindeyse telefonlar için airbag görevi görüyor.


Philip Frenzel isimli mühendis tarafından geliştirilen kılıf, köşelerindeki bacakları sayesinde darbeyi emiyor ve telefonun zemin ile temasını engelliyor. Kılıfın köşelerindeki çift taraflı bacaklar normal kullanımda yuvasında kapalı konumdayken, telefonun düştüğünü algıladığında yuvasından çıkıyor. Bu sayede telefon, kedi gibi dört bacağının üzerine düşüyor.

Kılıfın üzerinde, düşüşü algılayan sensörler bulunuyor. Geliştiricinin ilk tasarımsal prototipinde kılıfın köşelerinde hava yastıkları hayal etmiş ancak tek kullanımlık olduğu için bu tasarımdan vazgeçerek çift taraklı ayak tasarlamış.

Kılıf henüz satışına sunulacak kadar hazır durumda değil. Sensörlerin yüzde 100 doğruluğa ulaşmasının ardından kullanıcıların beğenisine sunulacak. Patenti alınan kılıfın pazarlaması için kılıf üreticileri ile görüşmeler yapılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13911 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon, kılıf ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim