Anlık Bildirim

Temyiz mahkemesi Apple'ın patent davasında Samsung'u haklı buldu

İki dev üretici Apple ve Samsung uzun yıllardır patent davalarında karşı karşıya geliyor. Son olarak Apple'ın haklı bulunduğu kararı temyize taşıyan Samsung, bu kez haklı çıkmayı başardı.
Temyiz mahkemesi Apple'ın patent davasında Samsung'u haklı buldu
 
Apple 2014 yılında Samsung'a patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle tazminat davası açmıştı. Şirket Samsung'u kaydırma hareketiyle ekran kilidini açma ve otomatik düzeltme gibi yazılımları kopyaladığı gerekçesiyle suçlamıştı. Hatta suçlamakla kalmamış açtığı davayı da kazanarak Samsung'u 120 Milyon dolarlık bir tazminata mahkum etmişti.

Samsung ise mahkeme kararının değişmesi için bir üst mahkemeye giderek itirazda bulundu. Temyiz mahkemesinin kararı ise çok konuşulacak türden. Daha önce Apple'ın haklı bulunduğu kararı inceleyen mahkeme ilk olarak bu yargılamayı haksız bularak kararı bozdu. Samsung böylelikle aldığı 120 Milyon dolarlık cezadan kurtulmuş oldu.
Daha ilginç olanı ise kararın yeniden gözden geçirildiği sırada Apple'ın Samsung patentlerini ihlal ettiğinin farkına varılmasıydı. Mahkemeye göre patent davasını açan Apple, Samsung'un bir patentini ihlal etmiş gibi görünüyor. Şimdilik hangi patent için bu kararın çıktığı konusunda şirketlerden bir açıklama gelmedi.
İlk karar 2014 yılında California, San Jose mahkemesi tarafından verilmişti. iOS'un adres ve telefon numaralarını algılayarak fonksiyonel hale getirdiği Quick Links patenti bu karar ile verilen tazminatın 99 Milyon dolarlık kısmını oluşturuyordu. Ekran kilidi ve otomatik düzeltme patentlerini ihlal etmenin bedeli ise yaklaşık 20 Milyon dolar olarak ölçülmüştü.
Duruşma sonrasında Apple sözcüsü konuşmayı reddederken, Samsung sözcüsü ise "Mahkeme tüketiciler açısından olumlu bir karar verdi. Rekabet mahkeme salonundan çıkarak yeniden ait olduğu yere, teknoloji pazarına döndü." şeklinde konuştu. İlginç kararın ardından sürecin nasıl işleyeceği merak konusu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4141 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, patent davası ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim