Anlık Bildirim

The Gathering 2012 dünyanın en hızlı internet bağlantısı için hazırlık yapıyor


Standart bir kullanımda Mb seviyesinde hızlarla tüketiciye sunulan internet bağlantısı bunun yanında devasa boyutlarda hız rekoru denemelerine de sahne oluyor. Geçtiğimiz yıl İsveç'te gerçekleştirilen Dreamhack etkinliğinde fiber kablo üzerinden 120Gbps, ardından ABD'de yine fiber kablo üzerinden 186Gbps hızında veri aktarımı mümkün olmuştu.

Bu kez Norveç'te yıllık LAN partileri yapan The Gathering topluluğu evrendeki en hızlı internet bağlantısı ünvanını elde etmek için hazırlık yaptıklarını duyurdu. Ulaşılması hedeflenen hız ise 200Gbps olarak açıklandı. Genelde bu tür etkinlikler artık hız rekor denemelerinin yapıldığı yerler haline geldi.

Etkinlik esnasında kırılması planlanan rekor için biletler şimdiden tükendi. Norveçli ağ altyapıları uzmanı Altibox ve Cisco topluluk ile işbirliği halinde. Ancak Norveç'in altyapısı bu hızı kaldıramadığı için Huawei ve Level 3 firmaları yurtdışından bant genişliği ile destek olacak.

Hedeflenen bağlantı hızının Tayland ülkesinin kullandığı toplam bant genişliğinden bile fazla olduğu, saniyede 5120 Mp3 formatında dosya indirilebileceği belirtiliyor.

Etkinlik 8 Mart tarihinde başlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7572 kez okundu.
49 kişi, toplam 71 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim