Anlık Bildirim

Trello panolarınız herkese açık olabilir!

Proje yönetim uygulaması Trello’daki panolarınız Google tarafından indekslenmiş olabilir. Bu da önemli bilgilerinizin dışarıdan erişime açık olduğu manasına geliyor.
Trello panolarınız herkese açık olabilir! Tam Boyutta Gör
Popüler proje yönetim uygulaması Trello, önemli bir güvenlik zafiyeti ile gündeme geldi. Herkese açık olarak ayarlanan panolar Google tarafından indekslenmiş. Özellikle şirketlerin veya bireysel kullanıcıların şifrelerine varana kadar pek çok bilgiyi bu panolarda tutmaları önemli bir soruna sebebiyet veriyor.

Uzun zamandır biliniyordu

Bu açık uzun zamandır biliniyor. Ancak hem Trello’nun hem de kullanıcıların gerekli ayarları yapmaması tekrar konuşulmasına sebep oldu. Panosunu herkese açık olarak ayarlamış olan Trello kullanıcıları, sadece bağlantı adresini bilen kişilerin panoya girebildiğini sandığı için panolara erişilemeyeceğini düşünüyordu. Google bu panoları indeksleyince haliyle kullanıcıların önemli bilgileri dışarıya açıldı.

Trello panolarınız herkese açık olabilir! Tam Boyutta Gör

Örneğin “inurl:https://trello.com AND intext:@gmail.com AND intext:password” gibi basit bir Google aramasıyla birçok kullanıcının Gmail şifrelerini görebiliyorsunuz. Bir adım daha ileri gitmek gerekirse “inurl:https://trello.com AND intext:ftp AND intext:password” ve “inurl:https://trello.com AND intext:ssh AND intext:password” aramalarıyla sunucu şifreleri bile ele geçirilebiliyor. Örnekler oldukça fazla; direkt bir şirketi hedef almak isteyen kişiler “inurl:https://trello.com AND intext:[şirket adı]” aramasını dahi kullanabilirler.

Trello panolarınız herkese açık olabilir! Tam Boyutta Gör

Sorunun çözümü panoyu gizli olarak ayarlamaktan fazlası değil. Ancak görünen o ki önceden herkese açık seçeneği seçili geldiği için Google tarafından indekslenen bu bilgiler konusunda çoğu kullanıcının haberi yok. Sizler de Trello kullanıyorsanız “Görünürlük” kısmından gerekli düzenlemeleri yapmanız oldukça önemli. Trello'ya yakın zamanda kaydolduysanız görünürlük ayarı artık "Gizli" seçili olarak geliyor. Sadece önceden açılmış panoları kontrol etmeniz gerekecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim