Anlık Bildirim

Türk şirketinden su altında sesin yönünü tespit eden sistem

Kocaeli merkezli SuAltı Sistemleri Teknoloji Geliştirme(SUASİS) şirketi, suyun altında 100 kilometreye kadar seslerin yönünü tespit edebilen bir sistem geliştirdi.

Türk şirketinden su altında sesin yönünü tespit eden sistem
 

Kocaeli merkezli; sonar sistemleri, sualtı sensör sistemleri, sualtı haberleşme sistemleri ve diğer sualtı akustiği cihaz ve sistemlerine ilişkin ürünler geliştiren SUASİS şirketi, suyun altında sesin geldiği yönü tespit edebilen bir sistem geliştirdi. Su altındaki şartlara göre 100 kilometrelik bir mesafeye kadar sesin geldiği yönü tespit edebilen sistemin SUASİS tarafından bazı ülkelere de ihraç edilmesi bekleniyor.


Özellikle denizaltı ve balinaların çıkardığı seslerin yönünü tespit edebilmesiyle savunma sanayii ve su altı araştırmalarında kullanılacağı düşünülen sistemle ilgili SUASİS Genel Müdürü Tuncay Akal, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada sensörleri ve buna bağlı olarak geliştirilen sistemleri savunma alanında kullanmak üzere Güney Kore ve Pakistan'a satıldığını dile getirdi. Akal, Norveç'teki bir üniversiteye de balina araştırmalarında kullanmak için bir sistem teklifi verdiklerini açıkladı.
Güney Kore gibi teknoloji alanında gelişmiş bir ülkeden kendi sistemlerine talep olduğu için memnuniyet duyan Akal, bu durumun kendilerine güven verdiğini açıkladı. SUASİS'in şimdiki hedefi ise üretilen sistemlerle dünya piyasasına açılmak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3449 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim